Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

Ο Θεός μεριμνά για όλους μας.

 
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην
Πειραιώς κ.Καλλινίκου
Η Αγία Γραφή μας διδάσκει ότι ο Επουράνιος Πατέρας δεν μς έχει αφήσει στην τύχη μας.Μεριμνά για εμάς.Γνωρίζει ο Θεός τις ανάγκες μας ,ενδιαφέρεται ο Θεός για όλα τα ζητήματά μας ,τα ατομικά και τα οικογενειακά.
Εκείνος προνοεί για τη συντήρηση του σώματος και τις ανάγκες μας.Ενδύει τα κρίνα του αγρού τρέφει τα πετεινά του ουρανού .Πολλώ μάλλον εμάς ,τα λογικά προβατά Του.
Η Θεία Πρόνοια δεν είναι αφηρημένη ένοια.Είναι μία ζώσα πραγματικότητα.Είναι η φροντίδα του Θεού για εμάς.Το διδάσκει σαφώς η Αγία Γραφή ότι ο Θεός μεριμνά για όλους μας.Μας φροντίζει και μας προστατεύει .Αρκεί να εργαζόμεθα με ειλικρίνεια και τιμιότητα τα έργα μας να μην είμεθα τεμπέληδες,σπάταλοι και ανοικοκύρευτοι.
Ο Θεός είναι Πατέρας μας ,που φροντίζει για τα παιδιά Του.Αρκεί εμείς να κάνουμε μία ιεράρχηση των ενδιαφέρόντων της ζωής.Πρώτα πρέπει να φροντίσουμε την αθάνατη ψυχή μας.Πρώτα να μας ενδιαφέρει η επικράτηση του θελήματος του Θεού και στις δικές μας καρδιές και τις καρδιές των άλλων .Και τότε ο επουράνιος πατέρας δεν θα μας στερήσει αυτών που έχουμε ανάγκη.
Συμπορεύεται  ο Θεός μαζί μας .Βαδίζει μαζί μας .μας παρακολουθεί το άγρυπνο μάτι Του.Μας έχει υπό την κραταιά προστασία Του. 
Θα υψωθούν πολλές φορές απειλητικά τα κύματα.Θα φυσήσει δυνατά ο άνεμος γύρω.Θα δοκιμάσουμε καταιγίδες.Μη φοβηθούμε.
Ο Θεός θα είναι δίπλα μας. Κραταιός προστάτης ,υπερασπιστής.
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου "Ψυχική τόνωση".Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις "εκδόσεις Χρυσοπηγή" Διεύθυνση επικοινωνίας :τηλ.2295022228 και ekdoseisxrysopigi@yahoo.gr
 
Recommended Post Slide Out For Blogger