Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Συνεχίζεται η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Συνεχίζεται η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Συνεχίζεται η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Με το ψωμί ζει το σώμα ,με το λόγο του Θεού η ψυχή

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 
Στη γνωστή παραβολή Του ο Κύριος ονόμασε το λόγο του Θεού "σπόρο".Ο σπόρος εμπεριέχει εντός του τη δύναμη της δημιουργίας.Και ο λόγος του Θεού κάνει τις πνευματικές νεκραναστάσεις και την πνευματική αναδημιουργία του ανθρώπου.Παραβάλλεται ακόμα ο λόγοςς του Θεού με το "Φως'.Διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη: "Η εντολή Κυρίου τηλαυγής φωτίζουσα οφθαλμούς.-Φως τα προστάγματά Σου επί της γης.-Εγώ φως εις τον κόσμον ελήλυθα.
Μας γνωρίζει ο λόγος του Θεού γιατί ζούμε.που πηγαίνουμε μετά θάνατον,τι σκοπό έχει η ζωή.
Παραβάλλεται ακόμα ο λόγος του Θεού στην αγία Γραφή με τον "άρτο"
Όπως ο άρτος είναι η κεντρική τροφή που στηρίζει τον άνθρωπο,έτσι ο λόγος του Θεού είναι ο πνευματικός άρτος ,που στηρίζει την ψυχή .Με το ψωμί ζει το σώμα ,με το λόγο του Θεού η ψυχή.
Παραβάλλεται με οδό .Είναι χάρτης πορείας του βίου .δείχνει το μοναδικό δρόμο της ζωής .Είναι ο αλάνθαστος οδηγός ,η πυξίδα που δείχνει το δρόμο.
Ακόμη ο λόγος του Θεού ονομάζεται με ύδωρ.Εκείνος που θα πιεί από το νερό που εγώ θα του δώσω είπε ο Κύριος, δεν θα διψάσει ποτέ αλλά το νερό αυτό θα μεταβληθεί μέσα του σε πηγή ύδατος που δεν στερεύει αλλά αναβλύζει και θα του παρέχει ζωή αιώνιο.Το ύδωρ του λόγου του  Θεού δροσίζει την ψυχή και την καθιστά πνευματικά καρποφόρο.
Ακόμη ο λόγος του Θεού ονομάζεται ζωή .Δίδει πραγματική ζωή στον άνθρωπο και τον προφυλλάσει από τα νεκρά έργα.
Αυτός ο πλούτος του λόγου του θεού πρέπει να πλυμμυρίζει τις καρδιές μας ,να τον γνωρίζουμε και να είναι οδηγός μας στη ζωή μας.
Απόσπασμα από το νέο βιβλίο "ψυχική τόνωση" των εκδόσεων Χρυσοπηγή.Κυκλοφορεί στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο επικοινωνίας και παραγγελιών 2295022228


 
Recommended Post Slide Out For Blogger