Η φιλανθρωπική και ιεραποστολική ομάδα ¨από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση
" Παύλος Μελάς-Το σύμβολο του Μακεδονικού αγώνα"
Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 7.00μ.μ. στο πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Ατικής.
Η διάθεση των προσκλήσεων γίνεται από την Ιερά Μονή ,ενώ τα έσοδα από τη θεατρική παράστασή μας θα ενισχύσουν το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μονής.Ευχαριστούμε .Σας περιμένουμε

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Πανήγυρις Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος"

Πανήγυρις Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος"
Μάθετε περισσότερα.Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Η πυξίδα της ζωής

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 Η ζωή είναι μία πορεία ,πορεία στο άγνωστο.Έχει ανάγκη οδηγού.Η ανθρώπινη σκέψη μόνη της είναι οδηγός; ασφαλώς όχι.Είναι ελλιπής.Η ανθρώπινη κοινωνία με τους θεσμούς της είναι οδηγός;Πολύ αμφίβολο.Υπάρχει ανάγκη οδηγού αλάνθαστου.
Ο Δημιουργός Θεός δεν άφησε τον άνθρωπο χωρίς οδηγό και πυξίδα ζωής.Πολύ νωρίς του απεκάλυψε το λόγο Του,που είναι έκφραση του θελήματός Του για την ανθρώπινη ζωή.
Κατά την παλαιά εποχή,την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης του έδωσε πάνω στο όρος Σινά τον περίφημο Δεκάλογο.Μέσα σε αστραπή και βροντές και νεφέλη που κάλυπτε την περιοχή ο Θεός μιλάει στον Μωυσή.
Στην εποχή της Καινής Διαθήκης δεν έχουμε αστραπές και βροντές .Έχουμε το Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ,του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος ,που ήλθε να σώσει τον άνθρωπο.
Ο ενανθρωπήσας Κύριος με ήρεμο και μειλίχιο τρόπο απεκάλυψε το τέλειο θέλημα του Θεού.Το Ευαγγέλιό Του είναι ο οδηγός και η πυξίδα στο δρόμο της ζωής.Είναι μέγα φως στην πορεία του βίου.
Η προς Εβραίους επιστολή με τη θεόπνευστη γλώσσα της, σε αδρές και σύντομες γραμμές ,μας δίδει το νόημα και τη σωστική ενέργεια του Λόγου του Θεού.
Λέγει ότι είναι "ζων και ενεργής"ο λόγος του Θεού.Δηλαδή δεν είναι νεκρό γράμμα ,ούτε θεωρία αφηρημένη ,αλλά ζώσα δύναμη με δραστικότητα.
Είναι "ενεργής" λέγει το κείμενο.Μεταβάλλει τις ανθρώπινες καρδιές από ακάθαρτες σε καθαρές.Τον άτακτο Αυγουστίνο τον μετέβαλε σε Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας.Την Οσία Μαρία την Αιγυπτία την μετέβαλε από ακάθαρτη γυναίκα σε Οσία και Αγία.Εισέρχεται ο Θείος Λόγος στην ανθρώπινη καρδιά ,κόβει τους κακοήθεις όγκους και εξημερώνει και εξανθρωπίζει τον άνθρωπο.
Απόσπασμα από το βιβλίο "ψυχική τόνωση" των εκδόσεων Χρυσοπηγή.Κυκλοφορεί στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228


σελίδα 59
Recommended Post Slide Out For Blogger