Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί προσκυνηματική εξόρμηση από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ταμπουρίων στον Πειραιά, όπου θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Φανερωμένης ( των Ναυμάχων) και θα παραμείνουμε στην Ιερά Αγρυπνία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό . Αναχώρηση με πούλμαν από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 8.30μ.μ. και επιστροφή στην Ιερά Μονή περίπου στις 2.00π.μ.Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2295022228.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος " στην οδό Πυργοτέλους 3α στο παγκράτι, στις 6.30.μ.μ..Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού και η ομιλία δεν θα πραγματοποιηθούν.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η φιλανθρωπική ομάδα « από καρδιάς » της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, συνεχίζει τη διακονία της στους ευαίσθητους και πονεμένους χώρους των φυλακών.Βρισκόμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και προσπαθούμε με τρόπο διακρικτικό να βοηθάμε όσο και όπως μπορούμε.
Για την διακονία αυτή χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.Αυτή τη φορά χρειαζόμαστε:Ηλεκτρικά σώματα θέρμανσης
Παρακαλούμε αν μπορείτε να τα φέρνετε στην Ιερά Μονή Παναγίας -Πολυδενδρίου Αττικής με την ένδειξη για τις φυλακές , κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. έως τις 12.30μ.μ.και κάθε Τετάρτη από τις 5.30μ.μ. έως τις 8.00μ.μ.
Ευχαριστούμε «από καρδιάς» πολύ.

Ελάτε να βοηθήσουμε στη συλλογή εκπαιδευτικού υλικού, παιχνίδια, παζλ, ενσφηνώματα, βιβλία για παιδιά ως 7 ετών,για ένα σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επίσης γραφική ύλη (μαρκαδόρους, μολύβια, ξυλομπογιές, μπλόκ ζωγραφικής κλπ.) .Η συλλογή γίνεται στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,κάθε Κυριακή από τις 10.15π.μ. ..έως 11.30π.μ. και κάθε Τετάρτη από 5.30μ.μ. έως 8.00μ.μ. με την ένδειξη : Για το σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.Ευχαριστούμε

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Η πυξίδα της ζωής

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 Η ζωή είναι μία πορεία ,πορεία στο άγνωστο.Έχει ανάγκη οδηγού.Η ανθρώπινη σκέψη μόνη της είναι οδηγός; ασφαλώς όχι.Είναι ελλιπής.Η ανθρώπινη κοινωνία με τους θεσμούς της είναι οδηγός;Πολύ αμφίβολο.Υπάρχει ανάγκη οδηγού αλάνθαστου.
Ο Δημιουργός Θεός δεν άφησε τον άνθρωπο χωρίς οδηγό και πυξίδα ζωής.Πολύ νωρίς του απεκάλυψε το λόγο Του,που είναι έκφραση του θελήματός Του για την ανθρώπινη ζωή.
Κατά την παλαιά εποχή,την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης του έδωσε πάνω στο όρος Σινά τον περίφημο Δεκάλογο.Μέσα σε αστραπή και βροντές και νεφέλη που κάλυπτε την περιοχή ο Θεός μιλάει στον Μωυσή.
Στην εποχή της Καινής Διαθήκης δεν έχουμε αστραπές και βροντές .Έχουμε το Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ,του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος ,που ήλθε να σώσει τον άνθρωπο.
Ο ενανθρωπήσας Κύριος με ήρεμο και μειλίχιο τρόπο απεκάλυψε το τέλειο θέλημα του Θεού.Το Ευαγγέλιό Του είναι ο οδηγός και η πυξίδα στο δρόμο της ζωής.Είναι μέγα φως στην πορεία του βίου.
Η προς Εβραίους επιστολή με τη θεόπνευστη γλώσσα της, σε αδρές και σύντομες γραμμές ,μας δίδει το νόημα και τη σωστική ενέργεια του Λόγου του Θεού.
Λέγει ότι είναι "ζων και ενεργής"ο λόγος του Θεού.Δηλαδή δεν είναι νεκρό γράμμα ,ούτε θεωρία αφηρημένη ,αλλά ζώσα δύναμη με δραστικότητα.
Είναι "ενεργής" λέγει το κείμενο.Μεταβάλλει τις ανθρώπινες καρδιές από ακάθαρτες σε καθαρές.Τον άτακτο Αυγουστίνο τον μετέβαλε σε Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας.Την Οσία Μαρία την Αιγυπτία την μετέβαλε από ακάθαρτη γυναίκα σε Οσία και Αγία.Εισέρχεται ο Θείος Λόγος στην ανθρώπινη καρδιά ,κόβει τους κακοήθεις όγκους και εξημερώνει και εξανθρωπίζει τον άνθρωπο.
Απόσπασμα από το βιβλίο "ψυχική τόνωση" των εκδόσεων Χρυσοπηγή.Κυκλοφορεί στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228


σελίδα 59
Recommended Post Slide Out For Blogger