Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Η πυξίδα της ζωής

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 Η ζωή είναι μία πορεία ,πορεία στο άγνωστο.Έχει ανάγκη οδηγού.Η ανθρώπινη σκέψη μόνη της είναι οδηγός; ασφαλώς όχι.Είναι ελλιπής.Η ανθρώπινη κοινωνία με τους θεσμούς της είναι οδηγός;Πολύ αμφίβολο.Υπάρχει ανάγκη οδηγού αλάνθαστου.
Ο Δημιουργός Θεός δεν άφησε τον άνθρωπο χωρίς οδηγό και πυξίδα ζωής.Πολύ νωρίς του απεκάλυψε το λόγο Του,που είναι έκφραση του θελήματός Του για την ανθρώπινη ζωή.
Κατά την παλαιά εποχή,την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης του έδωσε πάνω στο όρος Σινά τον περίφημο Δεκάλογο.Μέσα σε αστραπή και βροντές και νεφέλη που κάλυπτε την περιοχή ο Θεός μιλάει στον Μωυσή.
Στην εποχή της Καινής Διαθήκης δεν έχουμε αστραπές και βροντές .Έχουμε το Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ,του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος ,που ήλθε να σώσει τον άνθρωπο.
Ο ενανθρωπήσας Κύριος με ήρεμο και μειλίχιο τρόπο απεκάλυψε το τέλειο θέλημα του Θεού.Το Ευαγγέλιό Του είναι ο οδηγός και η πυξίδα στο δρόμο της ζωής.Είναι μέγα φως στην πορεία του βίου.
Η προς Εβραίους επιστολή με τη θεόπνευστη γλώσσα της, σε αδρές και σύντομες γραμμές ,μας δίδει το νόημα και τη σωστική ενέργεια του Λόγου του Θεού.
Λέγει ότι είναι "ζων και ενεργής"ο λόγος του Θεού.Δηλαδή δεν είναι νεκρό γράμμα ,ούτε θεωρία αφηρημένη ,αλλά ζώσα δύναμη με δραστικότητα.
Είναι "ενεργής" λέγει το κείμενο.Μεταβάλλει τις ανθρώπινες καρδιές από ακάθαρτες σε καθαρές.Τον άτακτο Αυγουστίνο τον μετέβαλε σε Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας.Την Οσία Μαρία την Αιγυπτία την μετέβαλε από ακάθαρτη γυναίκα σε Οσία και Αγία.Εισέρχεται ο Θείος Λόγος στην ανθρώπινη καρδιά ,κόβει τους κακοήθεις όγκους και εξημερώνει και εξανθρωπίζει τον άνθρωπο.
Απόσπασμα από το βιβλίο "ψυχική τόνωση" των εκδόσεων Χρυσοπηγή.Κυκλοφορεί στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.Τηλέφωνο επικοινωνίας 2295022228


σελίδα 59
Recommended Post Slide Out For Blogger