Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Μπορεί να τα ξέρουμε όλα απ έξω... αλλά δεν τα ξέρουμε από μέσα!!Μιλήσαμε για την παραβολή του Σπορέα στην κατήχηση σήμερα.Μιλήσαμε για την εύφορη γη.Κύταζα τους ανθρώπους που άκουγαν σήμερα στο χωριό.Πρόσωπα γερασμένα  πριν την ώρα τους.Ο Σπύρος,ο Γιώργος,η Θεονύμφη,χέρια χαρκωμένα,παιδιά ξυπόλυτα και σκονισμένα παπούτσια,μορφές σαν τις αλλοτινές εκείνες του Χριστού διψασμένες και έτοιμες.Και σκέφτηκα
με τις τόσες πολλές ευκαιρίες  που έχουμε εμείς στην Ελλάδα ,πόσο καρποφορούμε το Λόγο του Θεού μέσα μας ;
      Τι τα θες .
Εμείς όπως λέει ο Άγιος Παίσιος μπορεί να τα ξέρουμε  όλα απ έξω... αλλά δεν τα ξέρουμε από μέσα!!

Π.Εφραίμ
Recommended Post Slide Out For Blogger