Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Σήμερα Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εσπερινή ομιλία στον Σύνδεσμο Αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος" που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι .
Στις 6.45μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια η ομιλία.Το κεντρικό θέμα της ιεραποστολικής χρονιάς αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία των θαυμάτων του Κυρίου.

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο φιλάνθρωπος είναι ο Κύριός μας!

14329906_10202560294646104_5959475935332422648_n

Σεβ. Μητροπολίτης Χονγκ Koνγκ κ. Νεκτάριος
Πόσο φιλάνθρωπος είναι ο Κύριός μας! Σήμερα ο Χριστός μας λέγει να σηκώσουμε τον σταυρό μας. Δεν μας λέγει να σταυρωθούμε. Αυτός σταυρώθηκε για την σωτηρία μας. Από εμάς ζητά μόνο να σηκώσουμε τον σταυρό μας. Κι αυτό γιατί η σωτηρία δεν είναι αυτόματη. Πρέπει κι εμείς να συνεργασθούμε με τον Θεό. Γι᾽ αυτό κι ο Χριστός μιλά για «περπάτημα».

Πηγή : Συνοδοιπορία
Να βαδίσουμε στο δικό Του μονοπάτι, να Τον ακολουθήσουμε. Επίσης, ο Κύριός μας γνωρίζει ότι ζούμε σε έναν αμαρτωλό κόσμο. Γνωρίζει ότι είναι δύσκολο σε εμάς ακόμα και να σηκώσουμε τον σταυρό μας. Γι᾽αυτό και μας δίνει ελπίδα και παρηγοριά. Μας είπε να σηκώσουμε τον σταυρό μας και να τον ακολουθήσουμε. Να μην κοιτάξουμε πίσω. Να μην κοιτάζουμε τον σταυρό. Αν το κάνουμε αυτό τότε θα οδηγηθούμε στην απελπισία. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να κοιτάξουμε πρός τον Χριστό!
Σημειώστε επίσης το εξής: όταν ο Κύριος λέγει «ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων», δεν θέλει να μας απειλήσει. Ο λόγος Του είναι χαρούμενη πρόσκληση, την οποία απευθύνει σε όλους εμάς. Μας δίνει την μεγάλη ευλογία να ζήσουμε σε κοινωνία μαζί Του, με τους αγίους αγγέλους καί με τους αγίους Του
Recommended Post Slide Out For Blogger