Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Όταν θα ξεδιπλώσεις σήμερα την ελληνική σημαία…


otan-tha-ksediploseis-simera-tin-elliniki-simaia

Ας σηκώσουμε όλοι τη σημαία στα μπαλκόνια μας! Κι αφού θελήσαμε να το πράξουμε, να ξέρουμε στ’ αλήθεια τι σημαίνει να θέλει κανείς να σηκώνει αυτή την σημαία.
Αν το κάνουμε επειδή ξημερώνει 28η Οκτωβρίου, να έχουμε στο μυαλό μας ότι πέφτουμε σε πλάνη: άλλη μια κίνηση μες τις πολλές κι αυτή από συνήθεια… Το ύφασμα που ξεδιπλώνεις και με παρρησία βάζεις στο μπαλκόνι, αν το σκίσεις, θα τρέξει αίμα, αίμα πολύ, που μπορεί να θρέψει γενεές γενεών. Κάθε φορά που την ξετυλίγεις, έχε στο νου σου ότι το αίμα αυτό χύθηκε για να μη χυθεί στο μέλλον περισσότερο.
Οι πατέρες μας αγωνίστηκαν όχι για την ειρήνη μονάχα τη δική τους αλλά και για την ειρήνη των παιδιών των παιδιών τους. Αν θέλουμε να σηκώνουμε στο μπαλκόνι τη σημαία είναι γιατί πρώτα απ’ όλα δείχνουμε ότι για την ειρήνη που αγωνίστηκαν αυτοί, είμαστε πρόθυμοι κι εμείς ν’ αγωνιστούμε. Οι Έλληνες δεν κάναμε ποτέ επεκτατικό πόλεμο. Ο αγώνας δεν ήταν ποτέ για το παραπάνω αλλά για το δεδομένο.

Όταν μπήκε ο ελληνικός στρατός στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του ’12, μετά από κάποιες μέρες τελέστηκε Δοξολογία στο Ναό του Αγίου Μηνά. Ο τότε Μητροπολίτης Κιτίου Μελέτιος Μεταξάκης έβγαλε τον Πανηγυρικό της ημέρας.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι Έλληνες θα φανούν αντάξιοι των προγόνων τους όταν δεχθούν ισότιμα τους νέους πληθυσμούς που εισέρχονταν στην ελληνική επικράτεια με την πρόσθεση της Θεσσαλονίκης στον χάρτη της Ελλάδας (Τούρκοι, Αρμένιοι, Εβραίοι κ.λπ.).
Ο Ελληνισμός έχει Θεό μέσα του. Δεν φοβάται το αλλότριο και το ξένο. Δε μισεί αλλά συνεργάζεται. Δεν συγκρίνεται, ούτε αναμετριέται: ξέρει να συνυπάρχει κι όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες, υπερέχει, αγκαλιάζοντας ολοένα και περισσότερες διαφορετικές μορφές έκφρασης.
Έχει Χριστό μέσα του, δε φοβάται. Αυτό θα πει Ελευθερία, αυτό μας διδάσκουν οι πρόγονοί μας. “Ο Θεός υπόγραψε των Ελλήνων την ελευθερία και δεν την παίρνει πίσω” γιατί ξέρει ότι η ελευθερία αυτή ξεκινά απ’ την Αγία Τράπεζα της εκκλησιάς των Ρωμιών.
Την 28η Οκτωβρίου που ξεδιπλώνουμε τη σημαία για να τη βάλουμε στο μπαλκόνι, δεν το πράττουμε, οι Έλληνες Χριστιανοί, για να δείξουμε τη διαφορά μας από τους άλλους. Τότε μάλλον πράττουμε εγωιστικά. Άλλωστε, για ‘μας πάνω απ’ όλα οι πάντες και τα πάντα είναι Χριστός.
Η σημαία που φέρει τον Σταυρό του Χριστού, τον φέρει για να μας θυμίζει ότι για τα μαλαματένια οράματα των πατέρων μας, ο αγώνας είν’ αγώνας θυσιαστικός, σαν του Χριστού πάνω στον Σταυρό, θυσία για την Οικουμένη όλη.
Ο σταυρός στη σημαία φανερώνει τον οικουμενισμό του ελληνισμού, τις θυσίες των πατέρων μας για την ελευθερία, με κάθε τρόπο και σε κάθε περίσταση. Αυτή η Ελλάδα θα αποτελεί το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού στους αιώνες των αιώνων: η λιβανισμένη, του Χριστού, η Αληθινή κι Ελεύθερη.
Ιάσων Ιερομ.
Πηγή: romfea.g
Recommended Post Slide Out For Blogger