Τιμή σε εσάς...

Τιμή σε εσάς...
Τιμή σε εσάς που πέσατε στης νίκης τον αγώνα
και καθεμιά απ’ το αίμα σας που χύσατε σταγόνα..
τη λευτεριά θεμέλιωσε και την χαιρόμαστε όλοι.
Ποτέ σας δεν δειλιάσατε στου βάρβαρου το βόλι
και στήσατε στα στήθη σας ατσάλινη ασπίδα
και δώσατε ελεύθερη σαν πρώτα την Πατρίδα!!!

Με το χαμόγελο στα χείλη ...

Με το χαμόγελο στα χείλη ...
Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. Κάντε κλικ στην εικόνα

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Η παλαιοχριστιανική Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 7.30.π.μ.

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 10.15π.μ. και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα βρεθούμε στο αρχονταρίκι για να θυμηθούμε στιγμές από το έπος του 1940 και να τραγουδήσουμε μαζί τραγούδια της Σοφίας Βέμπο ,τα τραγούδια της Νίκης.Μία ζεστή ευκαιρία για να πούμε τα ΟΧΙ του σήμερα...

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Χειροτονία του π.Αριστοτέλη Assimwe
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ετελέσθη η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π Αριστέλη Asiimwe από την Ουγκάντα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.Σεραφείμ ,κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά. Η Θεία Λειτουργία και η χειροτονία  ετελέσθη με σεμνή μεγαλοπρέπεια στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής συλλειτουργούντων  ιερέων από τη χώρα της Ουγκάντας .

Στον υπέροχο χειροτονητήριο λόγο του ο Αριστοτέλης ευχαρίστησε τους ανθρωπους που στάθηκαν αρρωγοί πνευματικής και άλλης βοήθειας .Μίλησε για τα σχέδιά του και το πρόγραμμα του στο χωριό του καμπάλλε της Ουγκάντας όπου η πλησιάστερη Ορθόδοξη εκκλησία απέχει 400 χιλιόμετρα!!
 Ο Σεβ.κ.Σεραφείμ   έδωσε πατρικές συμβουλές στον π.Αριστοτέλη , εμψυχώνοντάς τον στον προκείμενο αγώνα του.
.Στην χειροτονία του π.Αριστοτέλη παρεβρέθηκαν πολλοί αδελφοί μας από την Ουγκάντα αλλά και πολλοί πιστοί που ήρθαν να συπροσευχηθούν για την ευλογημένη πορεία της ιερωσύνης του.
 Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο  π.Αριστοτέλης έχει σπουδάσει Βυζαντινή μουσική στην Ελλάδα είναι έγγαμος , και  θα διακονήσει -πρώτα ο Θεός-στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντας στην περιοχή Καμπάλλε ,στη Νότια ουγκάντα ,κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα,εκεί που πιστεύουμε ό,τι θα ξεκινήσει μία καινούργια ιεραποστολή. 
Μαζί με τη πρεσβυτέρα του Μαγδαληνή,που έχει σπουδάσει νοσηλευτική στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν καινούργια ευλογημένη διακονία σε μέρη που η Ορθοδοξία δεν έχει ακόμα ταξιδέψει !! 
Μετά το τέλος της χειροτονίας όλοι οι προσκυνητές παρεκάθησαν στο αρχονταρίκι για το καθιερωμένο κέρασμα και τις πολύτιμες ευχές.
Οι ευχές μας ωστόσο πρέπει να γίνονται προσευχές και να τους συνοδε.Καλή και ευλογημένη πορεία ..
Recommended Post Slide Out For Blogger