Αν οι πολλοί επιμένουν να ξυπνήσεις .. εσύ μη σταματάς να ονειρεύεσαι..
Στην καρδιά της Αφρικής,στην Ουγκάντα,για έκτη χρονιά, μερικά όνειρα γίνονται πράξη.
Κάθε καλοκαίρι η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει αποστολή στην Αφρικανική χώρα της Ουγκάντας.Για έκτη συνεχή προσπαθούμε για δύο μήνες από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο ,να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε στον ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό Αμπελώνα της χώρας.Στη λατρεία ,στην κατήχηση ,στις βαπτίσεις ,στα Ιατρεία,στην κατασκήνωση,στις Ιεραποστολικές εξορμήσεις.
Γιατί η ιεραποστολή είναι σημαντική όσο το νερό!
Mε τη δική σας βοήθεια ,η προσπάθειά μας συνεχίζεται
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
IBAΝ : 3301106560000065620111586
στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας
George Nyombi
Ευχαριστούμε " από καρδιάς " πολύ.Ο Θεός να σας ευλογεί.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Ξεκίνησε η Χριστιανούπολη 2017 στην Ουγκάντα.
(Η 5η ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί).Η αποστολή μας συνεχίζεται και οργανώνεται από ομάδα εθελοντών. Ενημερωθείτε για τη δραστηριότητά μας.Ενισχύστε την προσπάθειά μας.
Ευχηθείτε!!


Από το μπλοκ των εκδόσεων Χρυσοπηγή θα έχετε συνεχή ενημέρωση για την πορεία και εξέλιξη και της φετεινής μας αποστολής( της έκτης στη σειρά) της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην Ουγκάντα.Με την προσευχή σας είστε εδώ!!

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017

Ξεκίνησε η κατασκήνωσή μας.!! Χριστιανούπολη 2017
5η Ορθόδοξη κατασκήνωση ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Λουγκουζί Ουγκάντας.Μάθετε περισσότερα.κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Στιγμές αθυμίας (Α μέρος )

Αποτέλεσμα εικόνας για μελαγχολίας

Απόσπασμα από το βιβλίο " Προσέχεις τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά σου ; " του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου*

Το καλό θα ήταν η ζωή μας να κυλά πάντα ήρεμη και χαρούμενη.Να είμεθα συνεχώς ευδιάθετοι.Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντοτε.Πολλές φορές κυριευόμεθα από κάποια κακοκεφιά.Νιώθουμε δυσθυμία.Νιώθουμε ανόρεκτοι.Κάτι μας λείπει. Οι καταστάσεις αυτές συμβαίνουν όχι μόνο σε εμάς τους κοινούς ανθρώπους αλλά και τους μεγαλύτερους Αγίους.Η μελαγχολία είναι κάτι που συμβαίνει πολλές φορές στη ζωή.Είναι στιγμές που σαν να κρύβεται η Θεία χάρη .Δεν έχουμε όρεξη που είχαμε εχθές.

Ποια τα αίτια; Η απάντηση όχι πολύ εύκολη.Πολλά επιδρούν στον ψυχικό μας παράγοντα. Επιδρούν παράγοντες και εσωτερικοί και εξωτερικοί από ανθρώπους οι οποίοι μας περιβάλλουν.Μήπως έχεις δοκιμάσει κάποια απογοήτευση από πρόσωπα στα οποία είχες συμπάθεια;Μήπως κάποιοι διέυψευσαν τις προσδοκίες σου.Μήπως έχουμε κάποια σωματική αδιαθεσία;.
Ποικίλα είναι τα αίτια και κάποτε δυσεξιχνίαστα.Είναι αίτια ψυχικά και σωματικά αλλά και εκ των ανθρώπων που κάποτε συναναστρεφόμεθα.Ένα είναι γεγονός ,ότι πάντοτε δεν είμεθα χαρούμενοι,ευδιάθετοι και ψυχικά ανάλαφροι.Υπάρχουν στιγμές που νιώθουμε ότι κάποιο σύννεφο πλακώνει την καρδιά μας ,κάποια μελαγχολία είτε σε μεγάλο είτε μικρό βαθμό κυριαρχεί .
Τι κάνουμε στις στιγμές αυτές;
Καταρχήν δεν πρέπει να πανικοβληθούμε .Δεν πρέπει να χάσουμε το θάρρος μας. Η καταφυγή στο Θεό στις στιγμές αυτές έχει αποδειχθεί φάρμακο σωτήριο.Να βρούμε τόπο ήσυχο,χωρίς περισπασμούς και να αφήσουμε την ψυχή μας να ξεχυθεί με πόνο προς το Θεό,να νιώσουμε την αύρα  τουΑγίου Πνεύματος να μας επισκέπεται.
Όμως είναι αήθεια ότι σε στιγμές δυσθυμίας πολλές φορές παρουσιάζουμε έλλειψη όρεξης για προσευχή. Τότε έχει θέση η βία . « Η βασιλεία των Ουρανών βιάζεται ,και οι βιασταί αρπάζουσιν αυτήν»(Ματθ.ια,12)Μπορεί να αρχίσει κάποιος λόγια προσευχής έστω και με δυσκολία.Όταν όμως επειμείνει εκζητώντας τη Χάρη του Θεού ,σιγά σιγά η όρεξη αλλάζει.Και ενώ αρχίζει με την προσευχή λίγο βαρετά με την πάροδο της ώρας η ψυχή αλλάζει κατάσταση.Έρχεται σιγά σιγά η όρεξη και η διάθεση.
* το βιβλίο κυκοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228
Recommended Post Slide Out For Blogger