Περιηγηθείτε στο περιεχόμενο μερικών βιβλίων μας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Υποδοχή και φιλοξενία της Αγίας Ζώνης από την Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς Βόλου στο Μοναστήρι μας !!


Μία ιδιαίτερη ευλογία ετοιμαζόμαστε πρώτα ο Θεός να δεχτούμε και να ζήσουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Πιο συγκεκριμένα ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε Ιερό τεμάχιο της Αγίας Ζώνης της Παναγίας μας που φυλλάσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς Βόλου.Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου και την συγκατάθεση της σεβαστής Γερόντισσας Νυμφοδώρας  της Ιεράς Μονής Ξενιάς, δόθηκε η ευλογία και άδεια προκειμένου να ευλογηθεί το Μοναστήρι μας και οι πιστοί που θα προσέλθουν να την ασπασθούν.Κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα τελεσθούν πολλές Ιερές ακολουθίες προς τιμήν της Αγίας Ζώνης .

Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα των ακολουθιών  την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 5.30μ.μ. θα υποδεχθούμε στην είσοδο της Ιεράς Μονής  την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας  από την Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς Αλμυρού Βόλου .Αμέσως μετά θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια η παράκληση της Αγίας Ζώνης .Στις 9.30 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία .Στις 12.00μ.μ. θα τελεσθεί η Ιερά Παράκληση ενώ στις 5.30μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του ιερού Ευχελαίου .

Το πρωί της Κυριακής στις 6.45μ.μ. θσ τελεσθεί η ακολουθία του Μεσονυκτικού ,του  Όρθρου και η θεία Λειτουργία .

Στις 12.00μ.μ. θα τελεσθεί η Ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη ενώ στις 5.30μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Αγίας Ζώνης .Μετά το πέρας του προσκυνήματος η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει για το μοναστήρι της.

Η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή  κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της Αγίας Ζώνης από τις 7.00π.μ. έως τις 9.00μ.μ.Σε περίπτωση διεύρυνσης του ωραρίου θα πραγματοποιηθεί σχετική ανακοίνωση

Σας περιμένουμε για να λάβουμε από κοινού την ευλογία της Αγίας Ζώνης.