Ιω, Καποδίστριας - Ομιλία της Γερ. Φιλοθέης στην Ι. Μ. Π.Χρυσοπηγής- Εγγραφείτε στο κανάλι μας

+++ Την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και η παράκλησ του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.00π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου . +++ Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 7.15 π.μ.με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου . +++ Ξεκινούν και πάλι μετά τη διακοπή των ημερών του Αγίου Πάσχα οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο αγάπης "ο Ιερός Χρυσόστομος" στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. Την πέμπτη 23 Απριλίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού και θα ακολουθήσει η πρώτη ομιλία από τον αρχιμανδρίτη π.Εφραίμ Παναούση .

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Εορτή της Υπαπαντής

2 Φεβρουαρίου. Η εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού.
   Η Παναγία Μητέρα φέρνει το βρέφος Ιησού στο ναό.
   Την ημέρα αυτή έχει καθιερώσει η Εκκλησία μας για να τιμήσει τη Χριστιανή μάνα. Και καλεί όλες τις μάνες ν' ακολουθήσουν τα αχνάρια της Παναγίας Μητέρας. Να οδηγούν τα παιδιά τους στο σπίτι και στην αγκαλιά του Θεού!
   Δεν έχει σημασία αν η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζοντας τη συμβολή της μητέρας στην πορεία της ανθρωπότητας έχει καθιερώσει "εορτή της μάνας" μια τυχαία ημέρα στο μήνα των λουλουδιών, το Μάιο!

   Οι στίχοι μιας σύγχρονης Χριστιανής μητέρας εκφράζουν την αναγνώριση του υψηλού ρόλου της μάνας και τη βαθιά ευγνωμοσύνη που της ανήκει:
                           '' Σαν τη βρήτε στο δρόμο, μεριάστε...                       
στην γερτή της τήν πλάτη,
                      πάντα τρέχει με βία να προκάμει το χρέος...              
       ενός κόσμου τους άθλους σηκώνει!...
      Ποιός της μάνας το έργο μπορεί να λογιάσει...''
   Όταν στη χάρη της Παναγιάς ηχούνε τα καμπαναριά, η ψυχή μας ψελίζει πάλι του ποιητή τα λόγια:
                                                  ''Βασίλισσα της Εκκλησιάς''
                                                   σε κράζει η καμπάνα,
                                                   μα η καρδιά μου, Δέσποινα,
                                                   αυτή σε κράζει ''Μάνα''
   Στη μάνα του Χριστού και τη δική μας μάνα αυθόρμητα η ψυχή και τα χείλη μας στέλνουν λόγια προσευχής:
   Μεγάλη μητέρα του Υιού του Θεού, σκέπε με τη χάρη σου και στήριξε στους κόπους, στις πίκρες και στις χαρές τους τις μάνες όλου του κόσμου!

                                    από το περιοδικό ''Προς τη ΝΙΚΗ'' 
Recommended Post Slide Out For Blogger