+++ Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή. Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π)

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μικρό σχόλιο για την Ιεραποστολή στην Ουγκάντα: τσίγκινοι ναοί, ατσάλινη Πίστη...


Η Ιεραποστολή στην Ουγκάντα ασκείται από τη Μητρόπολή της με επικεφαλής το Μητροπολίτη Ιωνά, τους Ιθαγενείς ιερείς και Έλληνες ιεραποστόλους. 
Οι περισσότεροι Ναοί είναι με λαμαρινένιες σκεπές και πολλές ελλείψεις σε εικόνες, καλύμματα και καθίσματα. Άλλοι ναοί είναι ημιτελείς, ή χρησιμοποιείται κάποια αίθουσα σχολείου η τελείται θεία λειτουργία στο ύπαιθρο.
Οι περισσότερες σχολικές αίθουσες δεν είναι καλές ή είναι πολύ φτωχικές, χωρίς πόρτες και παράθυρα. Δεν υπάρχουν θρανία και πολλά παιδιά παραμένουν όρθια μέσα στην κάθε τάξη. Αρκετά παιδιά δεν έχουν βιβλία, τετράδια μολύβια για σημειώσεις. Αντίξοες συνθήκες, αλλά η πίστη θωρακίζει αυτούς τους ανθρώπους. 
Recommended Post Slide Out For Blogger