+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
  • 8 αυγά
  • 900 gr. αλεύρι
  • 100 gr. κονιάκ
  • 500 gr. ζάχαρη
  • 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη
  1. Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει.
  2. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο.
  4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός .
  5. Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ).
  6. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.
  7. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Αναδημοσίευση από τις συνταγές της παρέας
Recommended Post Slide Out For Blogger