.+++ Φιλανθρωπική εκδήλωση- απογευματινό Τσάι- Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Απογευματινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - φιλανθρωπικό τσάι, με σκοπό την ανθρώπινη και πνευματική ενίσχυσή μας αλλά και την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μονής μας στην Ελλάδα και την εξωτερική ιεραποστολή. Σας περιμένουμε Τιμή προσκλήσεως : 5 ευρώ Οι προσκλήσεις διατίθενται στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής . Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος με πανέμορφα δώρα με λαχνούς έναντι 2 ευρώ για τον ίδιο σκοπό+++ Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πανηγύρι του Αγίου Σπυρίδωνος και λήξη της Ορθόδοξης κατασκήνωσης στο Λουγκουζί της Ουγκάντας

 
 
Με τη χάρη του Θεού  και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε η πρώτη Ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας .Την Κυριακή 10 Αυγούστου ολοκληρώθηκε το εγχείρημά μας αυτό.
Η κατασκήνωσή μας είχε προγράμματα κατήχησης και  γνωριμίας με την Ορθόδοξη πίστη ,πολλές κατηχητικές δραστηριότητες,ομαδικά παιχνίδια για παιδιά και νέους.Εκμάθυνση βυζαντινών ύμνων ,αλλά και απλών πραγμάτων για τη ζωή  την υγιεινή και την καθημερινότητά τους.Οι γυναίκες του χωριού καθημερινά μας ετοίμασαν το έτσι κι αλλιώς νηστίσιμο φαγητό της Ουγκάντας ,ενώ το απόγευμα ο εσπερινός και η παράκληση της Παναγίας έκλειναν ευλογημένα την ημέρα.
Η Κυριακή 10 Αυγούστου έφτασε .Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος  και ξεκινήσαμε την ακολουθία του Όρθρου.Σήμερα εορτάσαμε με την ευκαιρία αυτή και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και η ημέρα μετατράπηκε σε δεύτερη πανήγυρη του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλαν  πανέμορφα όλοι μαζί ενώ κατά την ώρα της κατήχησης μιλήσαμε για τη ζωή του Αγίου και την αγάπη του στους ανθρώπους.Αναφερθήκαμε στην προστασία και τη δύναμη της αγάπης του ενώ μετά τη Λειτουργία πραγματοποιήσαμε γύρω από το Ναό λιτανεία της εικόνας του Αγίου που τον εικονίζει ανάμεσα στους ιθαγενείς στο Λουγκουζί.


Αμέσως μετά η κοινή τράπεζα.Έφαγαν νηστίμο Ουγκαντέζικο φαγητό  πάνω από 300 άνθρωποι ενώ αμέσως μετά ακολούθησε γιορτή που περιλάμβανε  παρουσίαση της εργασίας και των μαθημάτων  της κατασκήνωσης με τα έργα  και τις κατασκευές των παιδιών ,την παρουσίαση της κατήχησης  με ερωτήσεις και συμμετοχή,παρουσίαση τραγουδιών από τα μικρά παιδιά και βέβαια τους βυζαντινούς ύμνους και τα  τραγούδια που έμαθαν οι μεγαλύτεροι.Από τα μεγάλα παιδιά ο Παύλος και η Δέσποινα ,μας παρουσίασαν συνοπτικά όσα ακούσαμε και μάθαμε για τις πρώτες βοήθειες και το αλκοόλ.
Αμέσως μετά στο προαύλιο του ναού ακολούθησε μικρό πανηγύρι με χρώμα Ελληνικό και Ουγκαντέζικο. Χορός από την Ελλάδα αλλά και την Ουγκάντα.Ο καλαματιανός  και ο ικαριώτικος μπερδεύτηκαν με τα τύμπανα και  το χορό των Μπακάντα και των Μπατσίγκα.Συμμετείχαν όλοι με την καρδιά τους.!!!

Ήταν μία ευλογία Θεού που θα μείνει στην καρδιά όλων μας.Ευχαριστούμε τον Αγιο Θεό και τον Άγιο Σπυρίδωνα που επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί αυτή η κατασκήνωση,τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ιωνά  για την ευλογία του,τον π.Γεώργιο Νυόμπι για την ιδέα και τη αμέριστη βοήθειά του,τις γυναίκες του χωριού για τον κόπο τους και τη θυσιαστική του εργασία ,τα μεγάλα παιδιά για την αγάπη και τη συμμετοχή και βοήθειά τους,αλλά και τα μικρά για τον ενθουσιασμό και την συμμετοχή τους.

Ευχαριστούμε   όμως από καρδιάς τις κοπέλες της  αποστολής από την Ελλάδα: Ελένη Μαρκοπούλου,Σταυρούλα Λαμπίδη και Σταυρούλα Χαβατζόγλου για τη σημαντική τους παρουσία και βοήθεια στην κατασκήνωση αυτή.Χωρίς αυτές δεν θα είχαμε πραγματοποιήσει αυτήν την κατασκήνωση.

Τέλος ευχαριστούμε και όλους εσάς για τη σημαντική βοήθεια και στήριξη.Η δική σας οικονομική βοήθεια «έπιασε για άλλη μία φορά τόπο»

Τα λόγια είναι πάντα φτωχά.Μακάρι τη χαρά που ζήσαμε να σας τη χαρίζει και σε σας παντοτινά ο Θεός
 





 



































 
Recommended Post Slide Out For Blogger