Συστατικά
- 1 κιλό βρώμη
 - 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
 - 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν
 - 500 γρ. νερό
 - 250 γρ. ζάχαρη καστανή
 - ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 550 γρ. ζάχαρη άχνη
 - 3 ασπράδια αυγού
 - Xρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σου
 - Καραμέλες διάφορες για το στόλισμα
 
Τρόπος μαγειρέματος
- 1Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη 20 λεπτά στο ψυγείο
 - 2Ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται και κόβουμε διάφορα σχήματα για να δημιουργήσουμε ένα σπιτάκι
 - 3Μια καλή ιδέα είναι να σχεδιάσεις τις πλευρές και τη σκεπή σε ένα χαρτί και να κόψεις αντίστοιχα τη ζύμη
 - 4Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 οC για μισή ώρα τουλάχιστον και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν
 - 5ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: Χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι με την άχνη για αρκετή ώρα έως ότου αφρατέψει και σταθεροποιηθεί
 - 6Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής εφόσουν θέλουμε οι ενώσεις μας να είναι χρωματιστές
 - 7Μπορείς να μοιράσεις το γλάσο σε δυο, τρία μπολ βάζοντας άλλο χρώμα στο καθένα
 - 8Βάζουμε το γλάσο σε κορνέ και μ’ αυτό κολλάμε τις πλευρές των μπισκότων έτσι ώστε να συναρμολογήσουμε το σπίτι
 - 9Κάνε σχέδια με το γλάσο και κόλλησε επάνω διάφορες καραμέλες για ντεκόρ
 
Όσο δουλεύουμε με το γλάσο θα πρέπει να το έχουμε σκεπασμένο με μεμβράνη ώστε να μην στεγνώνει
 Πηγή:  tlife.gr 
