+++Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Προετοιμάζουμε σιγά σιγά το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες .

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Άγιος και για τους Ρώσους ο Γέροντας Παϊσιος-Η Ρωσική Εκκλησία τον συμπεριέλαβε στο αγιολόγιό της.



Άγιος και για τους Ρώσους ο Γέροντας Παϊσιος-Η Ρωσική Εκκλησία τον συμπεριέλαβε στο αγιολόγιό της
Μετά την αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσιου του Αγιορείτου από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου χθες και η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στο αγιολόγιό της.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:
Πηγή : ενοριακή ζωή
"Με ευχαριστία στον Κύριο ελάβαμε την είδηση ​​του δοξασμού μεταξύ των αγίων του Παϊσίου του Αγιορείτου.

Συμπεριλάβαμε το όνομα του Αγίου Παϊσίου εκ του Άθω στο αγιολόγιον της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με ορισμό του εορτασμού της μνήμης του την 29η Ιουνίου / 12 Ιούλη - όπως ορίζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως".
Υπενθυμίζεται, όπως έγραψε και χθες το ΑΓΙΟΡΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, πως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας ενημέρωσε τη Σύνοδο για την αγιοκατάταξη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο του μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου.

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Recommended Post Slide Out For Blogger