+++ Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μηνά. H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ.+++Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο τοίχου για το 2027 από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με τις εορτές των Αγίων κάθε ημέρας και τις διατεταγμένες νηστείες της εκκλησίας μας .Θα το βρείτε στην έκθεση της Ιεράς Μονής . +++ .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες +++ .Ετοιμάζουμε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2026 στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Ξεκινάμε Κυριακή 15 Νοεμβρίου !!Μοναδικά και πρωτότυπα δώρα. Υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές! Τα έσοδα από το παζάρι μας ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο της Μονής στην Ελλάδα και την Αφρική.Λειτουργεί στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.Σας περιμένουμε με χαρά

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Εκλογή νέου Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής- φωτογραφίες

31 Οκτωβρίου 2019.Για πρώτη φορά από την ίδρυση της, η αδελφότητα της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Παναγίας Χρυσοπηγής εξέλεξε νέο ηγούμενο.Ύστερα από την παραίτηση του ιδρυτή και πρώτου ηγουμένου της Αδελφότητας Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικου, τα μέλη της αδελφότητας εξέλεξαν παμψηφεί ως νέο ηγούμενο τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναούση.
Η εκλογή του νέου ηγουμένου πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της αδελφότητας με κάθε επισημότητα  στο καθολικό της Μονής όπου και υπογράφηκε το πρακτικό εκλογής.Μετά τη Θεία Λειτουργία οι αδελφοί της Μονής προσήλθαν στο καθολικό  .Μετά την προσευχή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος ανεφέρθη στην ιστορία της αδελφότητος και υπέβαλλε την παραίτησή του.Στη συνέχεια όπως προβλέπει ο κανονισμός της Ιεράς Μονής πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία κατά την οποία ,τα μέλη της αδελφότητος  εξέλεξαν τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναούση Ηγούμενο της Ιεράς Μονής.
Η αδελφότητα της Παναγίας Χρυσοπηγής από την οποία προήλθε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Σάμου Ευσέβιος και πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος ιδρύθηκε το 1973 και βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής.
Η αδελφότης σήμερα εργάζεται στην πατρίδα μας  όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες-κυρίως φυλακές- αλλά και διατηρεί δύο ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα.



















Recommended Post Slide Out For Blogger