Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

"Ο αιφνίδιος θάνατος "Του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου


Του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου 

(απόσπασμα από το βιβλίο "Η μετά θάνατον ζωή" των εκδόσεων Χρυσοπηγή)

Ενώ η εκκλησία μας προσεύχεται για τα καλά τέλη , εντούτοις απεύχεται τον αιφνίδιο θάνατο .Είναι ο θάνατος ο οποίος έρχεται ξαφνικά.Ο Κύριος είπε ότι πρέπει να προσέχουμε διότι ο θάνατος έρχεται σαν κλέφτης μέσα στη νύχτα .Κανένας κλέφτης δεν προειδοποιεί .Ο κλέφτης επενδύει στον αιφνιδιασμό.Γι΄αυτό το λόγο η εκκλησία μας μας δίδει προσευχές γιμε τις οποίες απευχόμαστε ένα τέτοιο θάνατο.Ο θάνατος αυτός δεν μας δίνει το περιθώριο του χρόνου που θα ήθελε να έχει ο καθένας μας τις τελευταίες τους στιγμές για να προετοιμαστεί πνευματικά και να υποδεχθεί το θάνατο κατά πάντα αν είναι δυνατόν, έτοιμος .

Είναι χαρακτηριστική η αίτηση που λέμε στην εκκλησία ,να μας γλιτώσει ο Θεός από όλα τα μεγάλα δεινά που υπάρχουν στον κόσμο , Η εκκλησία προσέθεσε στο τέλος και τον αιφνίδιο θάνατο .Τον θεωρεί μάστιγα την οποία θα πρέπει να παρακαλούμε να μη μας δώσει ο Θεός .Η εκκλησία μας θεωρεί αυτό τον θάνατο μέγα κακό γιατί ο θάνατος αυτός δεν σου δίνει τη δυνατότητα να πεις στο τέλος της ζωής σου όταν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται να πεθάνεις ένα "ήμαρτον" ένα "Κύριε ελέησον".

Βέβαια  αν κάποιος είναι προετοιμασμένος ανά πάσα στιγμή της ζωής του δεν φοβάται ούτε τον αιφνίδιο θάνατο .

Ένας ωραίος ύμνος που ακούγεται πολύ τακτικά και έχει την προέλευσή του στον Άγιον 'Ορος και απευθύνεται προς την Παναγία μας λέγει ; " Παναγία Δέσποινα υπό την σκέπη σου πάντες, οι δούλοι σου τρέχωμεν και παρακαλούμεσε οι ανάξιοι.. πρόφθασον και λύτρωσαι ημάς από πάσης περιστάσεως και από θάνατον τον εξαφνικόν και πανώλεθρον ". Με πανωλεθρία παρομοιάζει λοιπόν η εκκλησία μας τον ξαφνικό θάνατο.

Το βιβλίο "Η μετά θάνατον ζωή "μπορείτε να βρείτε σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία και το παραγγείλετε  στο τηλέφωνο

 2295022228

Άλλα βιβλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου μπορείτε να βρείτε εδώ .

Βιβλία Μακαριστού Αρχιεπισκόπου



Recommended Post Slide Out For Blogger