Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Προσέχεις το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου ;

 Ένα βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου



Η ανθρώπινη κοινωνία είναι ένα μωσαϊκό. Κάθε άνθρωπος έχει την ιδιαιτερότητά του, το χαρακτήρα του, τις συνήθειές του, τις αδυναμίες του, τις κλίσεις και τις προτιμήσεις του.

Στον τρόπο της συμπεριφοράς μας παίζει μεγάλο ρόλο η αγωγή που πήραμε από το σπίτι μας. Μία οικογένεια με πνευματικά ενδιαφέροντα, με νοικοκυρεμένη ζωή, επιδρά πολύ θετικά στο χαρακτήρα των παιδιών που ανατρέφει. Μία οικογένεια με κακές συνήθειες με μη έντιμη ζωή, με αθεϊστικές αντιλήψεις, που οι σύζυγοι διαπληκτίζονται, επιδρά δυσμενώς στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών που γεννιούνται. Οι παλαιοί έλεγαν: «Πάρε άνθρωπο από ανθρώπους και σκυλί από μαντρί» – για να δείξουν ότι στην όλη προσωπικότητα του ανθρώπου έχουν σοβαρό λόγο οι παραδόσεις της οικογενείας του και γενικότερα το περιβάλλον της οικογενείας που έζησε και αναπτύχθηκε.

Στη συμπεριφορά μας παίζει μεγάλο ρόλο και η παιδεία μας, η μόρφωση που έχουμε. Όχι μόνο η γραμματική, αλλά γενικότερα η παιδεία την οποία έχουμε πάρει στη ζωή μας: τι διδαχθήκαμε από τους γονείς μας, τι διδαχθήκαμε από το περιβάλλον στο οποίο ανατραφήκαμε και αναπτυχθήκαμε.

Το μεγαλύτερο όμως ρόλο στη συμπεριφορά μας παίζουν οι καλές ή κακές συνήθειές μας, οι κλίσεις και οι προτιμήσεις μας, οι ελλείψεις του χαρακτήρα μας ή τα προτερήματά μας και οι ροπές, γενικότερα του χαρακτήρα μας.

Στο παρόν βιβλίο επιχειρείται μία σκιαγράφηση της καθημερινής ανθρώπινης συμπεριφοράς, μία σκιαγράφηση χαρακτήρων, μία σκιαγράφηση συμπεριφορών, μία σκιαγράφηση της καθημερινότητας.

Σκοπός του βιβλίου είναι η βοήθεια και η ώθηση σε μία καλύτερη συμπεριφορά, σε μία διόρθωση αδυναμιών και ελλείψεων, σε μία δυνατότητα αρμονικότερης συμβίωσης με τους συνανθρώπους μας και ευνοϊκότερης μορφής και κοινωνικής ζωής.

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολλή αγάπη, Θέλουμε να βοηθήσουμε τον αγαπητό αναγνώστη σε μία σωστή προσωπική αυτογνωσία, σε μία ειλικρινή γνωριμία με τον εαυτό μας και στη γνώση του εαυτού μας, καθώς και σε μία ώθηση προς βελτίωση του τρόπου της συμπεριφοράς μας. Είναι μία βοήθεια για να ρίξουμε μία καλύτερη και ειλικρινέστερη ματιά στον εσωτερικό μας κόσμο, από τον οποίο πηγάζει και ο τρόπος της καθημερινής μας συμπεριφοράς και ο τρόπος των προσωπικών μας σχέσεων με τους συνανθρώπους μας. Να δούμε κατάματα τον εαυτό μας. Να συνειδητοποιήσουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας και να βελτιώσουμε την καθημερινή μας συμπεριφορά. Να προσέξουμε περισσότερο τα λόγια μας, τον τρόπο που μιλάμε στον άλλο, την εκδήλωση των αισθημάτων μας και την όλη συμπεριφορά μας. […]

(Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή στα χριατιανικά βιβλιοπωλεία.Ζητήστε το στο τηλέφωνο 2295022228.

Recommended Post Slide Out For Blogger