Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη ,περίπλου του Αγίου Όρους και τάφο Αγίου Παισίου

 

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη - περίπλου του Αγίου Όρους και Τάφο Αγίου Παισίου από την Παρασκευή 24  έως και την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής

Πρόγραμμα 3ήμερης προσκυνηματικής εκδρομής

 

ΜΕΡΑ 1η (Παρασκευή 24 Μαίου 2024): Συγκέντρωση στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στις 5.30π.μ. και αναχώρηση με πούλμαν για Θεσσαλονίκη .με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ .Μετάβαση στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο όρος που φυλάσσεται  η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και αποτελεί το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπου θα προσκυνήσουμε θα ξεναγηθούμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου  και θα προσκυνήσουμε τη Λάρνακα με τα Ιερά λείψανα του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στους ιερούς Ναούς Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά . Κατόπιν κατευθυνόμαστε στο Ξενοδοχείο Εγνατία όπου θα ταχτοποιηθούμε στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και διανυκτέρευση.

ΜΕΡΑ 2η (Σάββατο 25 Μαίου 2024): Μετά το πρωινό αναχώρηση την καθορισμένη ώρα για την Ουρανούπολη όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στο καραβάκι και να πραγματοποιήσουμε  περίπλου του Αγίου Όρους και να θαυμάσουμε μέσω της θαλάσσης πολλά από τα μοναστήρια και σκήτες του Αγίου Όρους .Θα έχουμε ακόμη τη δυνατότητα  ακόμη να προσκυνήσουμε Ιερά Λείψανα που θα μας μεταφέρουν από τον Άθω, Αγιορείτες πατέρες. Μετά το πέρας του περίπλου επιστρέφουμε επισκεπτόμενοι το προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα με τη θαματουργή εικόνα της Παναγίας .Επιστροφή στο ξενοδοχείο - ελεύθερος χρόνος και την καθορισμένη ώρα που θα ανακοινωθεί συγκέντρωση και μετάβαση του γκρούπ για να συμμετάσχουμε σε Αγρυπνία  στη Θεσσαλονίκη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ανάπαυση.

ΜΕΡΑ 3η (Κυριακή 26 Μαίου 2024): Πρωινό και αναχώρηση από το Ξενοδοχείο με όλα τα πράγματά μας για τον Άγιο Παίσιο στη Σουρωτή .Προσκύνημα στην Ιερά Μονή και τον Τάφο του Νέου Αγίου της εκκλησίας μας .Αφού ολοκληρώσουμε  το προσκύνημά μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής επισκεπτόμενοι της Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ στην Κωνταριώτισσα Κατερίνης .Αφού προσκυνήσουμε επιστρέφουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ.

 

Κόστος συμμετοχής: 200€  το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό. Για μονόκλινο δωμάτιο υπάρχει επιπλέον χρέωση.(για τα μονόκλινα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση-περιορισμένος αριθμός)

 

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

v  Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν και τις τρείς ημέρες της Προσκυνηματικής μας εκδρομής .

v  Διαμονή για 2 νύχτες σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ  στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης με 2  πρωινά .

v  Τα εισιτήρια του καραβιού για τον περίπλου του Αγίου Όρους

 

Αναλόγως των συνθηκών το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ή να αλλάξει η σειρά του.

 

Για την πληρέστερη προετοιμασία της εκδρομής θα χρειαστεί άμεση προκαταβολή 100 ευρώ και η εξόφληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαίου .

Το κλείσιμο της θέσεως προϋποθέτει καταβολή της προκαταβολής.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και στο τηλέφωνο 2295022228 

Recommended Post Slide Out For Blogger