+++ Ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ.Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε η φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου .Η Αγία κάρα του Οσίου έφθασε στο μοναστήρι μας την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι όπου ετελέσθη η Ιερά παράκληση .Πλήθος Προσκυνητών ήρθαν με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Αγία κάρα και να τον επικαλεσθούν για τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες και ανάγκες τους Κατά τη διάρκεια της παραμονής τελέσθηκαν πολλές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες προκειμένου να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι πιστοί.Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό και τον Όσιο Δαβίδ για την ιδιαίρη ευλογία .Ευχαριστούμε και τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του γέροντος Γέροντα Γαβριήλ για την ευλογία της αδείας της φιλοξενίας της αγίας κάρας .Ο Όσιος Δαβίδ ανεχώρησε από το μοναστήρι μας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι.Ευχαριστούμε θερμά τους πατέρες και διακονητές που βοήθησαν στην οργάνωση της ευλογμένης αυτής ευκαιρίας .Χρόνια πολλά σε όλους .+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τo Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ουδείς αναμάρτητος


Δεν υπάρχει άνθρωπος αναμάρτητος.Κι αν μου πεις ότι ο τάδε είναι δίκαιος
είναι σπλαχνικός, είναι φιλάνθρωπος θα συμφωνήσω.
Δεν μπορεί, όμως να μην έχει και κάποιο ελάττωμα.
Ή από την κενοδοξία θα νικιέται ή από την κακολογία ή από κάτι άλλο.
Ένας κάνει ελεημοσύνες, αλλά δεν είναι αγνός.Άλλος είναι αγνός, αλλά δεν κάνει ελεημοσύνες.Ο ένας έχει τη μία αρετή και ο άλλος την άλλη.
Ο Φαρισαίος νήστευε, προσευχόταν
Πηγή : Προσκυνητής
Δεν αδικούσε κανέναν, τηρούσε το νόμο.Είχε όμως αλαζονεία.Έτσι καταδικάστηκε από τον Κύριο
Γιατί η αλαζονεία τον ζημίωσε περισσότερο απ`όσο θα τον ζημίωναν όλες οι αμαρτίες μαζί .
Δεν υπάρχει λοιπόν άνθρωπος απόλυτα δίκαιος,απόλυτα ενάρετος,απόλυτα καθαρός από αμαρτία.
Από την άλλη μεριά, δεν υπάρχει αμαρτωλός άνθρωπος που να μην έχει κι ένα μικρό έστω καλό.
Κάποιος λ.χ., κάνει αρπαγές και καταστροφές.
Μερικές φορές, όμως, δείχνει καλοσύνη, βοηθάει έναν άνθρωπο, λυπάται για το κακό.Ποιος ήταν σκληρότερος από τον άρπαγα βασιλιά Αχαάβ;
Και όμως, ακόμα κι αυτός ένιωσε κάποτε συντριβή και κατάνυξη.
Ποιος ήταν χειρότερος από τον φιλάργυρο και προδότη Ιούδα;Και όμως, ακόμα κι αυτός μετά την προδοσία του, είπε:''Αμάρτησα, γιατί έστειλα στο θάνατο έναν Αθώο'' ( Ματθ. 27: 4 ).
Στη ζωή αυτή εφαρμόζεται σ`όλους ο νόμος της ανταποδόσεως,γι`αυτό οι ενάρετοι δοκιμάζουν θλίψεις,γι`αυτό οι άδικοι απολαμβάνουν αγαθά.
Οι πρώτοι τιμωρούνται εδώ για τις λίγες αμαρτίες τους κι έτσι δεν θα στερηθούν τον παράδεισο.
Οι δεύτεροι αμείβονται εδώ για τις λίγες καλές τους πράξεις και θα τιμωρούνται αιώνια για την πολλή κακία τους.

Recommended Post Slide Out For Blogger