Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Η μνήμη του θανάτου


του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Απόσπασμα από το βιβλίο "Η μετά θάνατον ζωή"

Κυκλοφορεί σε 8η έκδοση από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Παρά το γεγονός της βεβαιότητας του θανάτου οι άνθρωποι δεν θέλουν να τον σκέφτονται. Θεωρούν πως η μνήμη του θανάτου όπως λέγεται στη γλώσσα της ορθόδοξης πνευματικότητας είναι υπόθεση μακάβρια .Εντούτοις η εκκλησία ζητά από τους πιστούς και να σκέπτονται το θάνατο και να συμφιλιωθούν μαζί του ."Ο χρόνος του βίου τρέχει τι μάτην ταρατώμεθα "λέγει ο Άγιος Ανδρέας Κρήτης .

Κάθε μέρα συναντάμε το θάνατο διάγουμε όμως στη ζωή μας σαν πρόκειται  να μην πεθάνουμε ποτέ ,Κι όμως αν συχνά σκεφτόμαστε το θάνατο τότε πολύ διαφορετικός θα ήταν ο τρόπος της ζωής .Ο σοφός Σειράχ στην Παλαιά Διαθήκη συνιστά :"εν πάσι τοις έργοις σου μημνήσου τα έσχατα σου και εις τον αιώνα ου μη αμαρτήσεις" Δηλαδή για κάθε πράγμα που πρόκειται να επιτελέσεις αυτή τη ζωή να θυμάσαι ότι θα πεθάνεις και τότε δεν πρόκειται ποτέ να αμαρτήσεις.

 Πράγματι . Γιατί παραβαίνουν οι άνθρωποι τις εντολές του Θεού; Μα γιατί δεν σκέφτονται ότι θα πεθάνουν ,νομίζουν ότι θα είναι σε αυτή τη ζωή αιώνιοι κι όμως έρχεται η ώρα του θανάτου και ο άνθρωπος προσγειώνεται με τρόπο  τραγικό .

Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι ζητάμε να μάθουμε ένα τρόπο για να μην αμαρτάνουμε . Λοιπόν αυτός είναι ο καλύτερος .Όταν σκεφτόμαστε δηλαδή ότι θα πεθάνομε έτσι διατηρούμε νηφαλιότητα και ψυχραιμία αλλά και αντιλαμβανόμενοι τη ματαιότητα των ανθρώπινων πραγμάτων δεν χρησιμοποιούμε αμαρτωλές μεθόδους είτε για να επιβιώσουμε είτε για να κατακτήσουμε κάτι  που χρειαζόμαστε .

Απόσπασμα από το βιβλίο 'Η μετά θάνατον ζωή" .

Το βιβλίο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή σε 8η έκδοση.

Ζητήστε το σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.

παραγγελίες στο τηλ.2295022228


Recommended Post Slide Out For Blogger