Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού πραγματοποιήθηκε φέτος η πρώτη πανήγυρις της νέας ιεραποστολής της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στο Μπουσούγκιου της Ουγκάντας στο όνομα της Παναγίας Χρυσοπηγής που με τη χάρη του Θεού θα εορτάζει και εκείνη στις 8 Σεπτεμβρίου ημέρα του Γενεσίου της Θεοτόκου .
Από νωρίς το πρωί είχαν καταφθάσει πολλοί αδελφοί ενορίτες από την άλλη ενορία μας στο Λουγκουζί και συναντήθηκαν με τους προσυλήτους χριστιανούς της νέας ενορίας του Μπουσούγκιου.
Τη Θεία Λειτουργία ο εφημέριος της νέας ενορίας πατήρ Γεώργιος Νιόμπι με την παρουσία πολλών χριστιανών.
Πολλοί νέοι άνθρωποι προσήλθαν από το Μπουσούγκιου μπουσούγκι και άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την άφιξη της νέας ιεραποστολής .Ο πατήρ Γεώργιος μίλησε στο τέλος της λειτουργίας για την παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στην περιοχή και για το σχέδιο που ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε στην ενορία μας .Πάρα πολύ άνθρωποι ρώτησαν για τη νέα ιεραποστολή και έδειξαν ενδιαφέρον για την παρουσία της ορθόδοξης εκκλησίας στα μέρη τους .
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας όλοι παρεκάθησαν σε τράπεζα αγάπης και εόρτασαν τη μεγάλη αυτή μέρα που για εμάς είναι η ιστορική αφού μετά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στις 15 Αυγούστου του 2025 σήμερα ουσιαστικά τελέστηκε η πρώτη πανήγυρις της νέας μας ενορίας .Τα τραγούδια και ο χορός από τους χριστιανούς της ενορίας επισφράγισε τη χαρά της σημερινής ημέρας .Να λοιπόν μια καινούργια καρδιά που χτυπά στο Μπουσούγκιου στους ρυθμούς της Ορθόδοξης εκκλησίας .Να ευχηθούμε ο Θεός να ευλογεί και την νέα προσπάθεια .
Ενισχύστε την δράση μας
Εθνική τράπεζα : 656/201115-86
στο όνομα του ιερέως της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας
George Nyombi
IBAN GR3301106560000065620111586
SWIFT BIG: ETHNGRAA
Για τη βοήθειά σας ευχαριστούμε “από καρδιάς”