Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Vizitați Sfânta Mănăstire Panagia Chrysopigi Polydendri, Attica - Grecia -Unde ne aflăm - Program de vizitare

 

Sfânta Mănăstire Panagia Ηrysopigh este situată în Polydendri, Attica (kilometrul 32 pe șoseaua națională Atena-Lamia, Str. Arhiepiscop Hristodoulou). Click pe link: google-map



Sfânta Mănăstire Panagia ΗrysopighI este asociată cu veșnicul de pomenire IPS Kalinic, Mitropolitul Pireului, cel care a fost ctitorul mănăstirii.

Mănăstirea a fost înființată în anul 1973 de către Starețul arhim. Kalinic Karousos și arhimandriții Hristodoulos Paraskevaidis (mai târziu Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii) și Ambrosios Lenis (acum fostul Mitropolit al Kalavritei).

Starețul mănăstirii este în prezent arhimandritul EfrEm Panaousis.

Pentru nevoile liturgice ale părinților și ale pelerinilor mănăstirii s-au creat capele mai mici, închinate diferitor sfinți:

                                

1) Adormirea Maicii Domnului;

2) Sfântul Calinic;

3) Sfântul Antonie;

4) Sfântul Grigorie Teologul;

5) Sfântul Nicolae;

6) Sfântul Dionisie din Zakynthos;

7) Sfinți Părinți și Maici contemporani.

Slujbele sunt săvârșite în mod regulat, iar noaptea sunt săvârșite Sfinte Liturghii. În fiecare miercuri, de la ora 18.00, se săvârșește Vecernia și Paraclisul Maicii Domnului, urmate de un cuvânt de învățătură despre textele patristice. În fiecare duminică se săvârșește slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, urmate de un cuvânt de învățătură la arhondaric.

Sfânta Mănăstire le oferă pelerinilor posibilitatea de a se spovedi.

            Pelerinii sunt bineveniți la mănăstire pe tot parcursul anului. Aceștia pot vizita mănăstirea, pot participa la Sfintele Liturghii și se pot îmbogăți duhovnicește.

            Activitățile desfășurate în mănăstire sunt axate pe editarea de cărți teologice, realizarea de tămâie și confecționarea de produse tradiționale. În mănăstire sunt expuse la pangar lucrul de mână al părinților, precum și publicațiile lor.



Scopul Sfintei Mănăstiri, ca și al oricărei mănăstiri ortodoxe, este desăvârșirea în Hristos a fraților care locuiesc în ea și slujirea nevoilor duhovnicești ale pelerinilor care solicită sub diferite forme ajutorul mănăstirii noastre.

            Încă din primii ani de la înființare, mănăstirea s-a implicat în acțiuni caritative, dar și în misiuni (interne și externe). În acest scop, a înființat grupuri care slujesc în închisori și în centre de detenție pentru tinerii dependenți de droguri. Din 2012, a format două grupe de misionari în Uganda, iar în fiecare an a format echipe de medici, studenți și alți specialiști care merg în țara africană pentru a le asigura oamenilor nevoiași cele necesare.

Cu harul lui Dumnezeu și cu rugăciunile tuturor celor care iubesc și respectă biserica și monahismul, mănăstirea își continuă activitatea.

În Sfânta Mănăstire puteți participa la Sfintele Liturghii, vă puteți închina în biserica principală a mănăstirii și la Sfintele Moaște, puteți vizita capelele Sfinților Dionisie din Zakynthos, Sfinții contemporani și Sfinții Părinți ai mănăstirii.

În zona arhondaricului are loc o întâlnire pentru grupurile organizate de pelerini, cărora li se spune un cuvânt de folos. De asemenea, pentru grupurile organizate este necesară programarea telefonică prealabilă.

 

Telefon: (0030)2295022228

Sfânta Mănăstire este deschisă zilnic (ora de vară):

-dimineața, de la 9:00 la 12:30;

-după-amiaza, de la 17:00 la 20:00.

Vecernia are loc de luni până vineri de la ora 17:00, în timp ce sâmbăta și duminica se săvârșește de la ora 17:30.

E-mail: ekdoseisxrysopigi@yahoo.gr

Urmăriți un videoclip care vă prezintă Sfânta noastră Mănăstire! Dați click pe link:

Mănăstirea Panagia Chrysopigi Polydendri

Sfânta Mănăstire Panagia Chrysopigi Polydendri, Attica

Vă mulțumim!





Recommended Post Slide Out For Blogger