+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποτολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας, Παύλος

Εκοιμήθη λίγο πριν από τα μεσάνυκτα ο μητροπολίτης Κυρηνείας, Παύλος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις αρχές του Αυγούστου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ιδιωτικής Κλινικής, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Ο μακαριστός γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1945, φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Διακρινόταν για την παρρησία του λόγου του στο Κυπριακό, ήταν εναντίον της λύσης της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, η οποία σε όλα τα σχέδια λύσης του Κυπριακού απέκλειε την επιστροφή της Κερύνειας υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.
Επίσης, ήταν αντίθετος με τον θεολογικό διάλογο Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, υποστηρίζοντας σθεναρά ότι γίνονταν σοβαρές υποχωρήσεις σε δογματικά θέματα από τους Ορθοδόξους. Αρθογραφούσε τακτικά στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» με ιδιαίτερη μαχητικότητα.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Κηρυνείας είχε συμβάλει τα μέγιστα, το 1992, στη δίκη, που έγινε στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ, όπου το δικαστήριο αποφάσισε να επαναπατρισθούν στην Κύπρο πέντε εξαιρετικά ψηφιδωτά του 6ου αι. από την Παναγία της Κανακαριάς, που σήμερα είναι στο κατεχόμενο τμήμα της νήσου.
Το σκήνωμα του αοιδίμου μητροπολίτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο, Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, από τις 08:00 στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέα Πλατύ Αγλαντζιάς.
Η κηδεία του αείμνηστου μητροπολίτη θα τελεσθεί στις 14.00, στον ίδιο Ιερό Ναό, παρόντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β΄, και μελών της Ιεράς Συνόδου.
Η ταφή θα γίνει στη Λάρνακα
www.kathimerini.gr
Ο μακαριστός γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1945.
Recommended Post Slide Out For Blogger