.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Ένα ταξίδι στην ιστορία ενός θαύματος !!

 

Σάββατο 10 Νοεμβρίου τα παιδιά των Κατηχητικών της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής ξεκίνησαν τον κύκλο τω εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους εξορμήσεων. Κάθε φορά που εορτάζουμε ένα γεγονός της ιστορίας ης Πατρίδας μας προσπαθούμε να επισκεπτόμαστε τόπους που συνδέονται με αυτήν .Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε να επισκεφθούμε την Παναγία την Σκριπού στον Ορχομενό.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδρομή μας.

Ξεκινήσαμε το πρωί από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής και επισκεφθήκαμε τον θαυμάσιο Ναό.Ο υπέροχος ιερέας του προσκυνήματος μας εξήγησε με αγάπη και απλότητα την ιστορία του Ναού και στην συνέχεια μας διηγήθηκε το μέγα θαύμα της Παναγίας τον Σεπτέμβριο του 1943 όταν απέτρεψε την καταστροφή του Ορχομενού από τους Γερμανούς. Είδαμε την εικόνα  της "Όμορφης Παναγίας" όπως λέγεται, προσκυνήσαμε ,μάθαμε και ζήσαμε πάλι την Ελληνική  ιστορία μας που είναι γεμάτη θαύματα.

Παίρνοντας την ευχή του παπούλη πήγαμε στις πηγές του Ορχομενού ,σε θαυμάσιο τοπίο και τα παιδιά έπαιξαν με την καρδιά τους στην παιδική χαρά. Κάναμε μία καλή αρχή με την χάρη του Θεού. Όσοι μπορείτε να το πραγματοποιήσετε,  σας το προτείνουμε με αγάπη. Και στην επόμενη !!Να μας έχει ο Θεός γερούς .





 







 

Recommended Post Slide Out For Blogger