.+++.Πανηγυρίζει το Σάββατο 13 Ιουνίου το παρεκκλήσιο των Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 12 Ιουνίου 6.00.μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Αγίων Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων Σάββατο 13 Ιουνίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο (Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στην είσοδο της Μονής )+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η καθιστική ζωή βλάπτει σοβαρά τα γόνατα

Από πόνους στα γόνατα πάσχει ένας στους τέσσερις ενήλικες εξαιτίας των καθιστικών επαγγελμάτων και της παχυσαρκίας, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Βρετανία.
Στη δημοσκόπηση του υγειονομικού ομίλου Nuffield Health πήραν μέρος 1.600 άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών, ενώ το 25% αυτών που ρωτήθηκαν σχετικώς είπαν ότι πονάνε εδώ και μία διετία.

Οι ειδικοί αποδίδουν την «επιδημία» των προβλημάτων στα γόνατα στην εξάπλωση των εργασιών γραφείου, την υπεραπασχόληση με το ίντερνετ και την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων παχυσαρκίας.
Πηγή: Τρομακτικό
«Σε μεγάλο βαθμό είναι νέοι άνθρωποι με δουλειές γραφείου, τις οποίες κάνουν εδώ και 10 ή 20 χρόνια. Πολύ σημαντικό ρόλο έχει επίσης παίξει η ενασχόληση με το ίντερνετ στον ελεύθερο χρόνο». δήλωσε η κυρία Σάμμυ Μάργκο, εκπρόσωπος της Εταιρείας Φυσιοθεραπείας της Βρετανίας.

Από την πλευρά του, ο ορθοπεδικός-χειρουργός δρ Ρόναν Μπάνιμ τόνισε ότι οι χειρουργοί βλέπουν συνεχώς γόνατα «συνθλιμμένα» από τα περιττά κιλά.

«Εάν εξακολουθήσουν να αυξάνονται τα κρούσματα παχυσαρκίας, ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειασθούν αρθροπλαστική ισχίων θα εκτιναχθεί στα ύψη», επισήμανε.

«Τα περιττά κιλά ασκούν τεράστιες πιέσεις στα γόνατα και βλέπουμε συνεχώς ανθρώπους με φθορές που οφείλονται στην σύνθλιψή τους από το βάρος τους. Για την υγεία των γονάτων έχει τεράστια σημασία ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η προσεκτική άσκηση και η σωστή διατροφή.

Μπορεί οι φθορές στα γόνατα να μην είναι απειλητικές για τη ζωή, αλλά μπορούν να καταστρέψουν την ποιότητά της. Για να αποφευχθεί αυτό, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αντιμετωπίζονται εγκαίρως οι τυχόν φθορές – συνεπώς οι πάσχοντες από πόνους στα γόνατα δεν πρέπει να χρονοτριβούν, αλλά να απευθύνονται αμέσως στους γιατρούς».

Ωστόσο, όλ’ αυτά δεν σημαίνουν πως θα σπεύσει κάποιος ξαφνικά να αρχίσει τη γυμναστική, διότι και η απότομη γυμναστική μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα γόνατα, κατά τον δρα Μπάνιμ.
medicalnews.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger