Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πριν από λίγο το BBC μετέδωσε επικαλούμενο γαλλική θρησκευτική οργάνωση ότι αφέθησαν ελεύθεροι ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συροορθόδοξος Επίσκοπος Ιωάννης..

Επιπλέον σύμφωνα με το romfea.gr βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος.

Ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθησαν χθες καθώς επέστρεφαν από την τουρκική μεθόριο, διευκρίνιζε η επισκοπή σε ανακοίνωσή της.



"Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, μια ένοπλη ομάδα Τσετσένων σταμάτησε το αυτοκίνητό τους και απήγαγε τους Μητροπολίτες. Ο οδηγός σκοτώθηκε", προστίθετο στην ανακοίνωσή, χωρίς να διευκρινίζεται η ακριβή τοποθεσία στην οποία έγινε η απαγωγή, ούτε οι συνθήκες θανάτου του οδηγού.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι μια "ένοπλη τρομοκρατική ομάδα" είχε απαγάγει τους δύο Μητροπολίτες στο χωριό Κάφαρ Ντάελ στην επαρχία του Χαλεπίου.

Μάλιστα λίγο μετά την απαγωγή ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος κατάφερε να στείλει μήνυμα μέσω του κινητού του σε στενούς συνεργάτες του, καθώς οι απαγωγείς δεν είχαν αφαιρέσει τα κινητά τηλέφωνα από τους Μητροπολίτες.
Recommended Post Slide Out For Blogger