Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Πώς να φτιάξετε το δικό σας notebook

 

Ένα σημειωματάριο με όμορφο εξώφυλλο, κουμπιά και κορδέλες... μπορεί να γίνει το τέλειο δώρο! Γιατί να αγοράσετε ένα notebook από το βιβλιοπωλείο και να μην το φτιάξετε μόνοι σας για να γράφετε μέσα διευθύνσεις, ραντεβού ή...
ακόμα και ποιήματα; Ανοίξτε το συρτάρι, βρείτε ένα πουά ύφασμα και μια κολλητική ταινία και "ντύστε" ένα παλιό τετράδιο. Παρακάτω θα βρείτε τα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσετε ένα DIY notebook, όπως το φανταζόσασταν...

Τι θα χρειαστείτε

-Κενό τετράδιο ή άδειο βιβλιαράκι

-Σίδερο και ένα σπρέι σιδερώματος

-Κομμάτι ύφασμα, όπως είναι το λινό
πηγή Τρομακτικό


-Μολύβι, ψαλίδι και χάρακα

-Ταινία διπλής όψεως και κόλλα

-Βελόνα και κλωστή για ράψιμο

-Κουμπί, κορδέλα και δερμάτινο κορδόνι

-Φάκελος, όχι μεγαλύτερος από ότι το notebook

Πώς να φτιάξετε το δικό σας notebook Βήμα 1. Σιδερώστε το ύφασμα και κόψτε το

Σιδερώστε το ύφασμα που έχετε μπροστά σας, ψεκάζοντας παράλληλα με το σπρέι σιδερώματος, ώστε να γίνει πιο σκληρό. Τοποθετήστε το ύφασμα στο τραπέζι από την ανάποδη πλευρά και αφήστε ακριβώς στη μέση το ανοιχτό σημειωματάριο σας. Με ένα μολύβι και ένα χάρακα, φτιάξτε ένα ορθογώνιο σχήμα πάνω στο ύφασμα, τουλάχιστον 3 εκατοστά μεγαλύτερο από το notebook. Στη συνέχεια, πάρτε ένα ψαλίδι και κόψτε το ύφασμα, ακολουθώντας το σχέδιο.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας notebookΒήμα 2. Κολλήστε την ταινία διπλής όψεως

Ήρθε η ώρα της ταινίας διπλής όψεως για τις εξωτερικές πλευρές του notebook. Κολλήστε την ταινία πάνω στις άκρες του σημειωματάριου και όχι στη "σπονδυλική στύλη" του, αφού εκεί το ύφασμα πρέπει να είναι χαλαρό. Πιέστε το πάνω στο σκληρό ύφασμα, αφήνοντας, βέβαια, το ίδιο διάστημα από τις άκρες του υφάσματος.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας notebookΒήμα 3. Πιάστε το ψαλίδι και κόψτε το ύφασμα

Κόψτε ένα μικρό κομμάτι στο πάνω και το κάτω μέρος της "σπονδυλικής στήλης" του notebook. Στη συνέχεια, διπλώστε το υπόλοιπο ύφασμα με κολλητική ταινία πάνω στο εσωτερικό του εξώφυλλου, ώστε να κολλήσει καλά και κόψτε το ύφασμα που περισσεύει!

Πώς να φτιάξετε το δικό σας notebookΒήμα 4. Ράψτε το κουμπί, ώστε να κλείνει το notebook

Χρησιμοποιείστε ένα κουμπί και μια κορδέλα. Κόψτε την κορδέλα ή το δερμάτινο κορδόνι σε τέτοιο μήκος, ώστε να τυλίγεται γύρω από το σημειωματάριο τουλάχιστον μια φορά. Ράψτε το κουμπί στο εξωτερικό μέρος του βιβλίου, περνώντας τη βελόνα από μέσα προς τα έξω. Πριν περάσετε, όμως, τη βελόνα, τοποθετήστε την κορδέλα στην εσωτερική πλευρά του notebook (ακριβώς πίσω από το κουμπί)... και μετά ράψτε! Στο τέλος, φτιάξτε μια μικρή θηλιά με την κορδέλα, ώστε αυτή να γυρίζει γύρω από το σημειωματάριο και να περνάει μέσα από το κουμπί στο εξωτερικό μέρος του βιβλίου.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας notebookΒήμα 5. Διακοσμήστε το νέο σημειωματάριο σας

Μπορείτε να το διακοσμήσετε, αρκεί να έχετε φαντασία. Κόψτε μερικές λωρίδες ύφασμα, με πουά ή άλλα γεωμετρικά σχέδια και κολλήστε τις με την κόλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε μια φωτογραφία ή ακόμα και ένα φάκελο στο εσωτερικό του εξωφύλλου, ώστε να βάζετε μέσα μικρές σημειώσεις. Έτσι, θα αποκτήσετε ένα καινούριο notebook, όπως εσείς το θέλετε!






flowmagazine.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger