+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Το κατηχητικό μας και πάλι αρχίζει !!




Οι κατηχητικές συνάξεις της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής ξεκινούν και πάλι μετά τη διακοπή του Αγίου Δωδεκαημέρου το Σάββατο 11 Ιανουαρίου , την  πορεία τους, προσπαθώντας να δώσουν και πάλι νόημα ζωής στα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους.Όσοι έχουν περάσει  από τα παιδικά τους χρόνια από τα κατηχητικά , γνωρίζουν τα εφόδια που πήραν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους.Γνώρισαν το Χριστό ,έκαναν φιλίες πραγματικές,χάρηκαν ,
τραγούδησαν ,έπαιξαν ,έζησαν στιγμές μοναδικές με την καρδιά τους.Το ίδιο οφείλουν να κάνουν όμως και οι ίδιοι  σήμερα με τα παιδιά τους στους ακόμα πιο δύσκολους καιρούς που διανύουμε.Να τους δώσουν δηλαδή αντιστάσεις ,να τους τονώσουν την πίστη, να τους κάνουν να αισθανθούν την εκκλησία σαν μεγάλη οικογένεια.Στις κατηχητικές συνάξεις της Ιεράς Μονής τα παιδιά μαθαίνουν την ορθόδοξη πίστη,διδάσκονται τα πως και τα γιατί της ορθόδοξης λατρείας,πραγματοποιούν εκδρομές ,παίζουν παιχνίδια,ετοιμάζουν γιορτές Εθνικού και Εκκλησιαστικού περιεχομένου,δηλαδή αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.Και φέτος λοιπόν θα λειτουργήσουν τρία τμήματα των κατηχητικών μας συναντήσεων.

Α τμήμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού

Β τμήμα για παιδιά των μεγάλων τάξεων του δημοτικού

Γ τμήμα για παιδιά γυμνασίου.

Οι κατηχητικές μας συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 11.00π.μ.

Στις 12.00μ.μ.πραγματοποιείται κοινή συνάντηση των παιδιών για την προετοιμασία των εορτών και των εκδηλώσεων.

Επίσης κάθε Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιούνται δραστηριότητες και κατασκευές για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του δημοτικού.

Τα κατηχητικά ξεκινούν και πάλι  και περιμένουν

και φέτος τα παιδιά σας.
Recommended Post Slide Out For Blogger