+++ Εορτή της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Χρυσοπηγή Την Κυριακή το πρωί 21 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία,στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα εορτασθεί η Παναγία η Γιάτρισσα (εικόνα που φυλάσεται στην Ιερά Μονή.) +++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++ Παιδικό Γεροντικό (α΄ τόμος) Όμορφες ιστορίες από το Γεροντικό ιστορημένες βυζαντινά από το χέρι του κ.Γιώργου Μποζά που μας παρουσιάζουν χιονάτους ασκητές που αγαπούσαν και ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το Θεό και τον άνθρωπο. (σελίδες:74, τιμή: 12 ευρώ) Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία. και στο τηλέφωνο 2295022228 +++ Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ντύνεται με πέτρα το καμπαναριό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής προκειμένου να ευπρεπισθεί και να "δέσει'' με την εικόνα του Ιερού Ναού και τον αύλιο χώρο της Μονής .μας , Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας : Αριθμός Λογαριασμού τραπέζης για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής ALPHA Bank : Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ΙΒΑΝ : GR5701409920992002101016306 Ευχαριστούμε πολύ

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Chittagong, Mπαγκλαντές: Νεκροταφείο πλοίων και ανθρώπων


Ένα εξαιρετικό φωτορεπορτάζ του National Geographic ρίχνει φως στη βιομηχανία διάλυσης πλοίων του Μπαγκλαντές, όπου, για λίγα μόνο δολάρια, 200.000 εργαζόμενοι έρχονται...
καθημερινά αντιμέτωποι με το θάνατο.
Στη μεγαλύτερη σε ολόκληρο τον κόσμο «βιομηχανική ζώνη διάλυσης πλοίων» Chittagong στο Mπαγκλαντές καταλήγουν τα πλοία που αποσύρονται για να γίνουν παλιοσίδερα. Τα περισσότερα πλοία έχουν διάρκεια ζωής 25 με 30 χρόνια και καθότι η επισκευή τους πολλές φορές κρίνεται αντιοικονομική και το ποσό που απαιτείται για την ασφάλισή τους είναι υπέρογκο, καταλήγουν στην... ανακύκλωση.
πηγή τρομακτικό

Οι εργάτες τεμαχίζουν με τα χέρια τους τα «γηρασμένα» πλοία, τα βγάζουν από τη θάλασσα στη στεριά και στη συνέχεια λιώνουν το σίδερο.

Ο αρθρογράφος τους National Geographic Peter Gwin επισκέφτηκε την περιοχή αυτή του Μπαγκλαντές μαζι με τον φωτογράφο Mike Hettwer και περιγράφει ακριβώς τι αντικρίζει ο κάθε επισκέπτης όταν πρωτοφθάνει στην περιοχή: Φρουρούς, συρματοπλέγματα και πινακίδες που γράφουν ότι απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών. 'Ολα αυτά τοποθετήθηκαν εκεί μετά από μια σειρά ατυχημάτων που κόστισαν τη ζωή πολλών εργατών.

«Στις φτωχογειτονιές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από τα ναυπηγεία, γνώρισα πολλούς εργαζομένους. Πολλοί είχαν βαθιά σημάδια από τα ατυχήματα σε όλο τους το σώμα. ''Τατουάζ της Chittagong'', τα χαρακτήρισε ένας από αυτούς», λέει ο δημοσιογράφος του National Geographic και συνεχίζει: «Από μερικούς εργάτες έλειπαν τα δάχτυλα, κάποιος άλλος ήταν τυφλός από το ένα του μάτι.

Γνώρισα μια οικογένεια όπου οι τέσσερις γιοι της δούλευαν στο Chittagong. Ο μεγαλύτερος, 40 ετών, πέρασε δύο εβδομάδες ως βοηθός του ανθρώπου που έκοβε με ένα μηχάνημα τα πλοία πριν γίνει μάρτυρας του φρικτού θανάτου που βρήκε ένας συνάδελφός του ο οποίος κάηκε ζωντανός όταν προκλήθηκε φωτιά από τον αναπτήρα που είχε στην τσέπη του. ''Δεν ζήτησαν καν τα λεφτά μου, υπό το φόβο ότι δεν θα με άφηναν να φύγω'', μου είπε εξηγώντας ότι το αφεντικό του συχνά τρομοκρατούσε τους εργαζομένους με σκοπό να αποσιωπούν όσα έβλεπαν, τα ατυχήματα που συνέβαιναν».



mag24.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger