+++ Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση +++ Πανηγυρίζει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου το παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής (Άνω της εισόδου) με το ακόλουθο πρόγραμμα :Κυριακή 23 Αυγούστου 6.30μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας- Δευτέρα 24 Αυγούστου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 με την ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου της Θεοτόκου η Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής . Η φετινή πανήγυρις έχει μία ιδιαίτερη λαμπρότητα, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενηθεί καθ΄όλη τη διάρκεια της Πανηγύρεως , και να παραμείνει Ιερό Λείψανο του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω (του Μακρή) Το αναλυτικό πρόγραμμα της Πανηγύρεως έχει ως εξής : Πρόγραμμα Πανηγύρεως 2026 Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 6.00μ.μ.Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Αμφιλοχίου στον περίβολο της Ιεράς Μονής και αμέσως μετά τέλεση της ακολουθίας του εσπερινού. Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 6.45 π.μ. Ακολουθία του Μεσονυκτικού του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .Ακολουθεί στο αρχονταρίκι ομιλία για τον Όσιο Αμφιλόχιο. 12.00μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Όσιο Αμφιλόχιο 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου (Παραμονή της εορτής ) 7.00 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία . 12.00μ.μ. Ιερά Παράκληση στον Όσιο Αμφιλόχιο 6.00μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος . Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία 12.00μ.μ. Παράκληση της Παναγίας 6.00.μ.μ. Ακολουθία του Μεθέορτου εσπερινού και Παράκληση της Παναγίας . Η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως από 7.00π.μ. έως 9.30μ.μ. Σας περιμένουμε προκειμένου να λάβουμε από κοινού την ευλογία της Παναγίας και του Οσίου Αμφιλοχίου +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου ,την Αίγινα το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 6.00π.μ.Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα.Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή.Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.Πληροφορίες : π.Παίσιος +++2295022228

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η διακονία μας στην Ουγκάντα.


 
Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες της ιεραποστολής στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο
Με τον πιο θερμό χαιρετισμό του Χριστού σας  κάνουμε γνωστό το πλαίσιο της διακονίας μας στην ορθόδοξη εκκλησία της Ουγκάντας .Ευχαριστούμε  εκ των προτέρων για την κάθε μικρή ή μεγαλύτερη βοήθεια και πρώτα απ όλα για την προσευχή και την αγάπη σας για το έργο της Ιεραποστολής.
Στην ανάγκη που μας υπαγορεύει η αγάπη του Χριστού και ο λόγος Του να ταξιδέψουμε σε όλον τον κόσμο και να μεταφέρουμε το μήνυμα του Χριστού,εντάσσεται και η προσπάθεια της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής  Πολυδενδρίου Αττικής,που πραγματοποιείται χρόνια τώρα όχι  μόνο ως φιλανθρωπία αλλά ως ανάγκη να συναντήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται.



Για το σκοπό αυτό δραστηριοποιείται  η φιλανθρωπική ομάδα  της Ιεράς Μονής « από καρδιάς»στη συλλογή τροφίμων ,φαρμάκων και ρούχων αναγκαίων ειδών  δηλαδή που μοιράζονται σε χώρους και δραστηριότητες συλλογικές  στην Ελλάδα όπως ρούχα σε απόρους,φάρμακα σε φαρμακεία  των  φυλακών ,αποστολή ρούχων στην Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης ,σε χωριά  της Βορείου Ηπείρου σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.Αποφυλακίσεις κρατουμένων,συνδρομή σε συλλόγους που συνδράμουν με τη σειρά τους  την Ελληνική οικογένεια.

Ξεχωριστό κομμάτι της καρδιάς μας κατέχει η προσπαθειά μας στην Αφρικανική χώρα της  Ουγκάντας.

Από το 2012 μία ομάδα ανθρώπων κατεβήκαμε στην Ουγκάντα και ξεκινήσαμε με τη δύναμη του Θεού και τη βοήθεια των φιλότιμων Ελλήνων να βοηθάμε σε δύσκολες και απρόσιτες περιοχές .Εδώ και τέσσερα χόνια έχει δημιουργηθεί  στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας  μία Ορθόδοξη ενορία με Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος,Ιατρείο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ιθαγενείς αδιακρίτως θρησκεύματος. Μικρή φάρμα και χωράφι η καλλιέργεια του οποίου βοηθά τους πιο φτωχούς στο χωριό.Παράλληλα ετοιμάζεται ένα δημοτικό σχολείο και ένα γυμνάσιο.

Κάθε καλοκαίρι εθελοντές από την Ελλάδα, γιατροί ,νοσηλευτές και κυρίως φοιτητές , νέοι άνθρωποι κατεβαίνουν  στην χώρα αυτή για να προσφέρουν τις γνώσεις και το χαμόγελό τους σε μία κατασκήνωση για όλο το χωριό με μαθήματα υγιεινής και πρώτων βοηθειών ,μαθήματα καλλιέργειας σπόρων,ώστε σταδιακά να βελτιώσουν οι ίδιοι το τρόπο της ζωής τους.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί προγράμματα  ενίσχυσης κρατουμένων για  τις φυλακές Σεντέμα ,ταμείο για την καλύψη φαρμάκων κυρίως για τη ελονοσία για τους πιο φτωχούς των φτωχών και βέβαια το πρόγραμμα αναδοχής σπουδών για να έχουν τη δυνατότητα σήμερα 150 παιδιά με τη βοήθεια και τη συνδρομή ελληνικών οικογενειών να πηγαίνουν στο σχολείο και να εξασφαλίζουν το καθημερινό τους φαγητό.

Τελειώνοντας με χαρά σκεφτόμαστε  αυτήν την ώρα τον Πίτερ ένα παιδάκι με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερο χαγόγελο που φέτος βρήκε σπίτι και πήγε σχολείο μετά από 7 χρόνια που γύριζε στο δρόμο.


 Αυτή είναι με λίγα λόγια η προσπάθειά μας στην Ουγκάντα, την χώρα που οι άνθρωποι ζουν μέχρι τα 45 λόγω των μεγάλων ασθενειών ,την τρίτη φτωχότερη χώρα στον κόσμο,τη χώρα των πολλών παιδιών που έφτιαξε όπως έλεγε ένα  Ουγκαντεζάκι « ο Θεός από σοκολάτα.»Εκεί στη χώρα που δεν περιμένει να τη διδάξεις αλλά σε περιμένει να σου δείξει τι σημαίνει να αγαπάς,να δίνεις και να δίνεσαι.

Πολλές φορές όταν το καλοκαίρι  σε αυτή τη γωνιά της γης που ο μέσος όρος ζωής είναι τόσο μικρός, αναρωτιόμαστε αν όντως κάνουμε τίποτε.Αν έχει κανένα λόγο να κάνουμε κάτι ....σκεφτόμαστε.......Και απαντούμε και πάλι..Είμαστε μία σταγόνα στον ωκεανό.Αλλά ο ωκεανός αποτελείται από μικρές σταγόνες.
Με τη βοήθεια του Θεού και τη δική σας καρδιά συνεχίζουμε..Ευχαριστούμε.....

Η διακονία μας συνεχίζεται....

Τρόποι οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειάς μας :

1)Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής

Τ.θ 49 – 19014 Καπανδρίτι Αττικής  (για την εξωτερική ιεραποστολή)

2)Εθνική τράπεζα : 656/201115-86

Στο όνομα του ιερέως της ιεραποστολής μας George Nyombi

Σας ευχαριστούμε
Recommended Post Slide Out For Blogger