+++ Με αφορμή την έλευση της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ: εκπομπή στην Πειραική εκκλησία.Αύριο 15 Οκτωβρίου στις 10.00π.μ. θα συνομιλήσουμε στη συχνότητα της Πειραικής Εκκλησίας 91,2 fm με τον υπεύθυνο της εκπομπής "Η μέρα μας ξεκίνησε" κ.Λυκούργο Μαρκούδη με αφορμή την έλευση και φιλοξενία της Τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ από την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 12.00μ.μ. έως και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Σας περιμένουμε .+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποτολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Εμείς; Διψάμε και λαχταράμε τον Θεό;


Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου


Τίποτε δεν ήταν σε θέση να χωρίσει τον Απόστολο Παύλο από τον Χριστό.Γι αυτό και επιθυμούσε με όλη τη δύναμη της ψυχής  του να αποθάνει γρήγορα,για να απολαμβάνει τον Χριστό στην αιώνια μακαριότητα.
Τέτοια αγάπη και λαχτάρα για τον Χριστό είχε και ο Άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος.Τρέχει προς το μαρτύριο σαν να πηγαίνει σε πανηγύρι.Λαχταρά το μαρτύριο,που θα τον ενώσει με τον έρωτα της καρδιάς του,τον Κύριο Ιησού.Τέτοια αγάπη είχαν όλοι οι Μάρτυρες που με προθυμία έχυσαν το αίμα τους για την αγάπη του Χριστού.
Τέτοια αγάπη στον Χριστό είχαν όλοι οι Όσιοι Πατέρες της εκκλησίας,μικροί και μεγάλοι.Η απέραντη στρατιά των μοναζόντων,οι ασκητές και οι μοναχοί πάσης εποχής,οι οποίοι απαρνήθηκαν τον κόσμο,εσταύρωσαν τη σάρκα μαζί με τις επιθυμίες,για να απολαύσουν τον Χριστό.
Εμείς; Διψάμε και λαχταράμε τον Θεό;Ας ερευνήσουμε παρακαλώ τις καρδιές μας και ας απαντήσουμε με ειλικρίνεια.
Είναι μεγάλο κέρδος να αγαπούμε τον Κύριο.Οι μυριάδες των Aγίων Μαρτύρων και οι στρατιές των ασκητών και των μοναζόντων, μας φωνάζουν και μας προσκαλούν στην πορεία τους για την αγάπη του Χριστού.
Τι θα κάνουμε ; Θα αφήσουμε τις καρδιές μας σκληρές και στείρες ;Χωρίς ευγενείς επιδιώξεις και ανώτερα ελλατήρια;Θα δώσουμε τις καρδιές μας στα εφήμερα  και τα πρόσκαιρα και όχι στα αθάνατα και τα επουράνια;Θα αγαπήσουμε τον κόσμο και την κοσμική ζωή ,που αποξενώνουν από τον Χριστό;
Αυτο θα ήταν  έγκλημα.Θα ήταν πραγματική αυτοκτονία.Θα ήταν αυτοκαταστροφή.
Πρέπει να αγαπήσουμε τον Χριστό μας ,να τον ποθήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας,να διψάσουμε για Εκείνον σαν τον Δαβίδ.Αυτό είναι το κέρδος μας,αυτή είναι η επιθυμία μας,αυτό είναι το μυστικό της ζωής μας.
Απόσπασμα από το νέο βιβλίο « Ψυχική τόνωση» από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228
 
 
 
 
 
 
 
Recommended Post Slide Out For Blogger