Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Κατακρίνουν και επικρίνουν οι άνθρωποι που τρέφουν μέσα τους εγωϊσμό



Η διάθεση της κρίσεως και κατακρίσεως είναι μεγάλο πρόβλημα μέσα στην κοινωνία.Οι άνθρωποι οι οποίοι εύκολα κρίνουν κάνουν μεγάλο κακό.σπιλώνουν εύκολα συνηδείσεις,διαπομπεύουν αδυναμίες συνανθρώπων τους,καταστρέφουν τη φήμη που τυχόν έχει ο Α ή ο Β διπλανός τους υπονομεύουν το κύρος του άλλου.
Φάρμακο κατά της κρίσεως και κατακρίσεως είναι να βλέπουμε τα δικά μας σφάλματα.όποιος βλέπει τις δικές του ελλείψεις ,δύσκολα κατακρίνει τις ελλείψεις του διπλανού.όποιος έχει πλήρη αυτογνωσία ,κλείνει το στόμα του ,μροστά στην κατάκριση του άλλου.


Κατακρίνουν και επικρίνουν οι άνθρωποι που τρέφουν μέσα τους εγωϊσμό και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και για όλα είναι κριτές ,οι επιπόλαιοι οι ακαλλιέργητοι πνευματικά.Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει ότι είναι αναπολόγητος κάθε άνθρωπος που εύκολα κρίνει τους άλλους.Ο Ιερός Χρυσόστομος λέγει.. ότι αυτός που κατηγορεί τον άλλον τρώγει αδελφικό κρέας.Και σε άλλη περίσταση θα πει : Να διώξουμε από το στόμα μας την κατηγορία και την κατάκριση του άλλου.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου "Προσέχεις τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά σου;"
Από τις "εκδόσεις Χρυσοπηγή".Υηλέφωνο 2295022228

Recommended Post Slide Out For Blogger