+++ Πανήγυρις 2025 Ιερού παρεκκλησίου Εισοδίων της θεοτόκου (Στέντορος 4 -Παγκράτι) Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Πανηγυρίζει με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι.Κατά τη διάρκεια της φετινής Πανηγύρεως θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Το Ιερό Λείψανο θα παρaμείνει καθόλη τη διάρκεια της πανηγύρεως Το πρόγραμμα της φετινής πανηγύρεως έχει ως εξής: Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 5.30 μ.μΥποδοχή και προσκύνηση Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού και Μυστήριο του ιερού ευχελαίου . Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας και Ιερού κηρύγματος Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Ιερού Κηρύγματος. 6.30 μ.μ. Ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού ,Ιερά Παράκληση στην Παναγία Σας περιμένουμε για να λάβουμε από κοινού την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού +++Tην Πέμπτη 20 Νοεμβρίου δεν θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και δεν πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ομιλία .Την ημέρα αυτή θα τελεσθεί η ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι που εορτάζει με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. +++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησ.Εισοδίων της Θεοτόκου

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησ.Εισοδίων της Θεοτόκου
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Xειροτονία Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας Σίλβεστρου (ΦΩΤΟ)


Του Νίκου Κάτσικα

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος χειροτόνησε την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Σάββα Αλεξανδρείας, το νέο Επίσκοπο Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας, Σίλβεστρο, που θα υπηρετήσει μία από τις φτωχότερες περιοχές της Αφρικής
Μάλιστα, του έδωσε την ευχή του, την ευλογία του και την προτροπή του «να είναι πάντοτε ευγνώμονας για τους ευεργέτες του», παρουσία ου Γέροντα Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιωνά (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), του Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλου (εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου), του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής της Παναγίας Σκιαδενής Ρόδου αρχιμανδρίτη Γενναδίου από κοινού με τη μητέρα του Νικολέττα.
Πηγή : Ρομφαία


Όπως ανέφερε ο νεοχειροτονηθείς Επίσκοπος Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος, «από την Ουγκάντα ξεκίνησε η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην υποσαχάρια Αφρική, από το μεγάλο έργο των αειμνήστων Ουγκαντέζων πατέρων πρωτεργατών της Ορθοδοξίας, Χριστοφόρο Σπάρτα και Οβαδία», οι οποίοι ήταν ντόπιοι και δεν ήλθαν από την Ελλάδα ή άλλες χώρες.
Το έργο τους στήριξε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, επί Πατριάρχου κυρού Μελετίου και ακολούθησαν ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόδωρο Nankyama, αλλά και πολλοί αφρικανοί και Έλληνες ιερείς που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προσφέρουν αγόγγυστα στη διάδοση της ορθόδοξης πίστεως στην Αφρική.
Με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, να προσθέτει, απευθυνόμενος στο νέο Επίσκοπο, ότι «η των Αλεξανδρέων Εκκλησία σε έταξε σε μια από τις ιστορικότερες και λαμπρότερες ιεραποστολικές περιοχές της δικαιοδοσίας της την οποία γνωρίζεις πολύ καλά διότι προέρχεσαι από αυτήν, την ιεραποστολική περιοχή της Ουγκάντα, εκεί, στην Ανατολική Αφρική, όπου βλάστησε για πρώτη φορά ο σπόρος της ορθοδοξίας στην αφρικανική ήπειρο».
Στο μυστήριο, συμμετείχαν επίσης ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) κ. Νάρκισσος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος (Ηλιουπόλεως Καΐρου) κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Νουβίας (Σουδάν) κ. Σάββας και ο Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.
Την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας εκπροσώπησε η Β΄ Αντιπρόεδρος κα Μαίρη Παυλίδου και ο Κοινοτικός Επίτροπος Δημήτρης Κάβουρας, ενώ παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» κα Λιλίκα Θλιβίτου.

xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1
xeirotonia episkopou goulou 1

Recommended Post Slide Out For Blogger