+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Εφραίμ του Σύρου .Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί το Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος .Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.00μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ..Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :υγρά καθαριότητος πατωμάτων ,χλωρίνες ,υγρά καθαριότητος πιάτων ,Χαρτοπετσέτες . Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Που μπορώ να φυλαχθώ .

του π.Εφραίμ Παναούση 

Πριν λίγες μέρες ξαναδιάβαζα ένα βιβλίο γεμάτο γλυκασμό που σημάδεψε τα χρόνια της νιότης μας.Το υπέροχο: "Νοσταλγικές αναμνήσεις από το περιβόλι της Παναγίας "του Μακαριστού καθηγουμένου Χερουβείμ Καράμπελα κτήτορος της Μονής του Παρακλήτου.

Λοιπόν λένε αλήθεια, όσοι λένε πως τις απαντήσεις του Θεού θα βρεις μέσα στα Πατερικά.

Έλεγε λοιπόν ο γέροντας πως σαν νέος μοναχός στο Αγιον Όρος γύρω στα 1942 με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ελλάδα και τον κόσμο ,εκείνος βρισκόταν στην ασφάλεια του Όρους.Και ενώ έβλεπε από μακριά πλοία να περνούν και να πολεμάνε μακάριζε τον εαυτό του που ήτο ασφαλής μέσα στο περιβόλι της Παναγίας.

Και ξάφνου ένα σφύριγμα παρατεταμένο ακούστηκε δίπλα του και είδε μιαν οχιά έτοιμη να του επιτεθεί.Αφού την απέφυγε επιδέξια κάθισε να σκεφτεί όλο αυτό που έγινε κατά πως είχε μάθει από τους γέροντές του. Και αφού συλλογίσθηκε αρκετά ,κατέληξε.Παντού ο άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, φτάνει να είναι κάτω από την σκέπη του Θεού.

Να μια απάντηση που θα μπορούσε να σταθεί στους γενικευμένους φόβους και τις αγωνίες .Η χάρη του Θεού είναι αυτή που μας σκεπάζει και εκείνη μπορεί να απλωθεί και να προστατεύσει .Και εκεί που είσαι .Εκεί που βρίσκεσαι.

Recommended Post Slide Out For Blogger