Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής - Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Αυγούστου 2022

Δευτέρα 1 Αυγούστου 6.00μ.μ. (Αρχή Νηστείας) Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο Ακολουθεί ομιλία για τον Άγιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία.

Από σήμερα στην Ιερά Μονή κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου θα τελείται  στις 6.00μ.μ .η  ακολουθία του εσπερινού και η Ιερά Παράκληση στην Παναγία. Θα ακολουθεί ομιλία που φέτος θα είναι αφιερωμένη  σε νέους Αγίους και σύγχρονους Γέροντες. Επίσης σε κάθε ακολουθία θα τίθενται σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή.

Τρίτη  2  Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.Ακολουθεί ομιλία για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη.

Τετάρτη  3 Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο ..Ακολουθεί ομιλία για τον Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη

Πέμπτη  4 Αυγούστου 6.00μ.μ.Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο ..Ακολουθεί ομιλία για τον Άγιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη

Παρασκευή 5 Αυγούστου 9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως.

Σάββατο 6 Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Αναστάσιμου  εσπερινού

Κυριακή  7  Αυγούστου 6.45π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.(Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι)

6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο..Ακολουθεί ομιλία για την Αγία Ματρώνα την αόματη.

Δευτέρα   8  Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.Ακολουθεί ομιλία για την Αγία Σοφία την εν Κλεισούρα.

Τρίτη  9  Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.Ακολουθεί ομιλία για τον Άγιο Σάββα τον εν Καλύμνω.

Τετάρτη  10  Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο..Ακολουθεί ομιλία για τον  Μακαριστό π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο

Πέμπτη  11  Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο.Ακολουθεί ομιλία για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Νικόλαο Σελέντη.

Παρασκευή  12  Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο .Ακολουθεί ομιλία για την Μακαριστή Μαρία την «ψηλή» Μία σύγχρονη μάρτυρα.

Σάββατο 13 Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Αναστάσιμου  εσπερινού

Κυριακή  14  Αυγούστου 6.45π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.(Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι)
 6.30μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Στην Ιερά Ακολουθία θα ψαλλούν τα εγκώμια της Παναγίας

Δευτέρα  15 Αυγούστου 7.00 π.μ.(+ η Κοίμησις της Θεοτόκου)Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη  17 Αυγούστου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι

Κυριακή  21  Αυγούστου 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Πανήγυρις Ιερού παρεκκλησίου Αγίου Διονυσίου( εισόδου της Ιεράς Μονής)

Τρίτη    23 Αυγούστου 7.00μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού της εορτής της Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω.

Τετάρτη   24  Αυγούστου 7.00π.μ.-9.30π.μ. Ακολουθία  του Όρθρου και  πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκλησις στον Άγιο Διονύσιο.Ακολουθεί ομιλία .

Σάββατο  27  Αυγούστου 7.00 π.μ. (Αγίου Φανουρίου) Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Κυριακή  28   Αυγούστου 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Δευτέρα  29   Αυγούστου(Μνήμη αποτομής κεφαλής Τιμίου Προδρόμου) 7.00 π.μ.  Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Recommended Post Slide Out For Blogger