.+++ Την Τετάρτη 20 Μαίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,ο εσπερινός της Αναλήψεως .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής την Πέμπτη 21 Μαίου στις 7.00π.μ. με την ευκαιρία των εορτών της Αναλήψεως και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .+++Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι, την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Μαίου , με την ευκαιρία των εορτών της Αποδόσεως του Πάσχα και της Αναλήψεως αντιστοίχως .Οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 7.15 π.μ.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ολοκληρώθηκε η προσκυνηματική μας εξόρμηση στα Μετέωρα.

 

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολοκληρώθηκε η τριήμερη προσκυνηματική μας εξόρμηση στα Άγια Μετέωρα από 11 έως 13 Μαΐου με την οργάνωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.

 Πενήντα προσκυνητές  με την ευθύνη και οργάνωση του κ.Λυκούργου Μαρκούδη ο οποίος ήταν και ο ξεναγός μας αλλά και του π.Παισίου, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ, είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούν  τους Ιερούς τόπους των Αγίων Μετεώρων ,αλλά και να αποκομίσουν τα πνευματικά οφέλη των Ιερών Μονών μέσα από τις διδαχές και τις πνευματικές διδασκαλίες των μοναχών και των μοναζουσών των Μετεώρων που συναντήσαμε .

Επισκεφθήκαμε κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος και τα έξι μοναστήρια που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία στους Ιερούς βράχους προσκυνήσαμε Ιερά λείψανα των Αγίων Μετεωριτών Πατέρων και  συναναστραφήκαμε με γέροντες και γερόντισσες των Ιερών Μονών από τα προσκυνήματα μας επισκεφθήκαμε ακόμη την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων και την Ιερά Μονή Παναγίας Βυτουμά, και το μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος: Πόρτα Παναγιά.

 Γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες επιστρέψαμε στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουμε τον πνευματικό αγώνα της καθημερινότητάς μας .Μακάρι ο Θεός να μας ανταμώνει σε τέτοιες πνευματικές ευκαιρίες και να μας δίνει τη δυνατότητα και να ξεκουράζουμε την ψυχή μας αλλά και να ανανεώνουμε τις πνευματικές μας αντοχές.

Ευχαριστούμε το Θεό για αυτές τις πολύ όμορφες πνευματικές ευκαιρίες.

Ευχαριστούμε και τον π.Γεώργιο Ναντιρασβίλι για τις όμορφες φωτογραφίες.

















Recommended Post Slide Out For Blogger