Διαβάστε σήμερα..

"
.+++ Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (Ψυχοσάββατο) στις 7.00π.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα.+++Οι ακολουθίες του Ψυχοσάββατου θα τελεσθούν στο εκκλησάκι μας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 6.30μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού. Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβαστούν τα κόλυβα. Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (Ψυχοσάββατο) 7.15 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβαστούν τα κόλυβα. +++ Την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού ,η παράκληση της Παναγίας και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία της Γερόντισσας Φιλοθέης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας. +++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας.Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.Η καθιερωμένη ακολουθία του εσπερινού,της παρακλήσεως στην Παναγία και η ομιλία που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη αυτή τη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής- Απρίλιος 2025

 Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής- Απρίλιος 2025

Τετάρτη 2 Απριλίου  6.00μ.μ. Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνος .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι.

Παρασκευή 4 Απριλίου 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

 6.00μ.μ. Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου

Σάββατο 5 Απριλίου  7.00 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία (Του Ακαθίστου )

Κυριακή 6 Απριλίου  (Ε Νηστειών –Οσίας Μαρίας Αιγυπτίας) 6.45π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι.

Τετάρτη 9 Απριλίου  6.00μ.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

Παρασκευή 11 Απριλίου 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

Σάββατο 12 Απριλίου  7.00 π.μ. (Η Ανάστασις του Λαζάρου )Ακολουθία του Όρθρου & Θεία Λειτουργία

Κυριακή 13 Απριλίου    (Κυριακή των Βαίων) 6.45 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα ευλογηθούν και θα διανεμηθούν τα βάγια .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι.

6.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα : Πορεία προς το Πάθος (Α μέρος)

Μεγάλη Δευτέρα.(Ιωσήφ του Παγκάλου) 14 Απριλίου 6.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου . Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα : Πορεία προς το Πάθος (Β μέρος)

Μεγάλη .Τρίτη (των Δέκα Παρθένων )15 Απριλίου 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων

6.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου.Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα : Πορεία προς το Πάθος (Β μέρος)

Μεγάλη Τετάρτη (της αλειψάσης τον Κύριον) 16 Απριλίου 5.00 μ.μ. Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

6.30μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος . Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα : Πορεία προς το Πάθος (Γ μέρος)

Μεγάλη Πέμπτη (Μυστικού Δείπνου) 17 Απριλίου 7.00π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

  6.00μ.μ. Ακολουθία των Αγίων Παθών .

Μεγάλη Παρασκευή (Άγια Πάθη) 18 Απριλίου 8.00π.μ. Ακολουθία των Αγίων Παθών και εσπερινού της Αποκαθηλώσεως  .

6.30μ.μ.Ακολουθία του Επιταφίου θρήνου

Μέγα Σάββατο 19 Απριλίου 7.30π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου

11.00.μ.μ Ακολουθία της Ιεράς Παννυχίδος, Ανάστασις και Θεία Λειτουργία του Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου .6.00μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης

Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία

Τετάρτη του Πάσχα 23 Απριλίου (Αγίου Γεωργίου) 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία

6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού ,Παράκληση της Παναγίας.Ακολουθεί ομιλία στο αρχονταρίκι

Παρασκευή του Πάσχα 25 Απριλίου (Ζωοδόχου Πηγής) 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία

Σάββατο 26 Απριλίου 26 Απριλίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία

Κυριακή 27 Απριλίου    (του Θωμά ) 6.45 π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι.

Τετάρτη 30 Απριλίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του εσπερινού ,Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο αρχονταρίκι

 


Recommended Post Slide Out For Blogger