.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Τριήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κόνιτσα ,Ιωάννινα και Μετέωρα από την Παρασκευή 30 Μαίου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025

 



Τριήμερη Προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στην Κόνιτσα ,Ιωάννινα και Μετέωρα από την Παρασκευή 30 Μαίου έως την Κυριακή 1 Ιουνίου 2025



1Η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 30 Μαΐου 2025-  Αθήνα - Εκκλησία Παναγίας της Τρυπητής  - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη - Ιωάννινα

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 6.30π.μ. από το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής για την εκκλησία της Παναγίας της Τρυπητής στο Αίγιο. Η Παναγία η Τρυπητή είναι ένας μεγαλοπρεπής και επιβλητικός ναός κτισμένος  μέσα σε Σπήλαιο από το οποίο και το όνομα  “Τρυπητή”. Στη συνέχεια, με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλλη, με τα 150 κέρινα ομοιώματα ανθρώπων σε φυσικό μέγεθος. Μετά την ξενάγησή μας στο μουσείο, άφιξη στην λίμνη των Ιωαννίνων, όπου από εκεί με το καραβάκι θα κατευθυνθούμε στο Νησάκι της Κυρά - Φροσύνης, έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο οικισμό, στην ενδοχώρα  του οποίου υπάρχουν επτά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μοναστήρια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 31 Μαΐου 2025 - Καλπάκι - Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου - Κόνιτσα - Σπίτι Αγίου Παϊσίου -  Μονή της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση προς το ιστορικό χωριό Καλπάκι, στο οποίο η ελληνική μεραρχία τις αρχές του 1940-1941 κατάφερε να εμποδίσει τον ιταλικό στρατό του Μουσολίνι από το να διεισδύσει στον χώρο της Ηπείρου. Εκεί θα επισκεφθούμε το Στρατιωτικό Μουσείου Καλπακίου, όπου θα θαυμάσουμε τα εκθέματα της ελληνοϊταλικής μάχης και όχι μόνο. Επόμενή μας στάση η οποία απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα είναι η Κόνιτσα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σπίτι του Αγίου Παϊσίου. Στη συνέχεια, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα και γεύμα στην πλατεία της περιοχής . Μετέπειτα θα επισκεφθούμε την Μονή της Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης, το όνομα της οποίας προήλθε από τις μολύβδινες πλάκες που σκέπαζαν τον καθολικό της παλαιότερα. Κατά την Τουρκοκρατία, αποτέλεσε πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, ενώ μέχρι και σήμερα είναι ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Ηπείρου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο στα Ιωάννινα  και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 1 Ιουνίου 2025-Μέτσοβο - Μετέωρα - Τρίκαλα - Αθήνα

Αρχικός προορισμός μας είναι το Μέτσοβο, όπου θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην περιοχή του Μετσόβου ,ένα ορεινό κεφαλοχώρι των Ιωαννίνων που έχει εξελιχθεί σε κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο. Διακρίνεται για την αρχοντική όψη των οικισμών του, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την έντονα παραδοσιακή ατμόσφαιρα που παραμένει ζωντανή. Έπειτα αναχωρούμε για Μετέωρα, αυτό το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο με τους επιβλητικούς βράχους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία ένα από τα θαυμάσια Μοναστήρια των Μετεώρων . Στην συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την πόλη των Τρικάλων όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος να γευματίσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας . Τέλος,  θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στον προορισμό μας αργά το απόγευμα.

Τιμή κατ’ άτομο : 230 € σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

Διαφορά Μονόκλινου: +50€

Στην εκδρομή περιλαμβάνονται :

·       Μεταφορές και περιηγήσεις με σύγχρονο κλιματιζόμενο υπερυψωμένο τουριστικό λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας .

·       Έμπειρος οδηγός με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης.

·       Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*

·       Πρωινό μπουφέ

·       Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

·       Φ.Π.Α. εκδρομής

·       Φόρος Διαμονής Ξενοδοχείου

Δεν περιλαμβάνονται :

·       Ποτά, Αχθοφορικά, είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

·       Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

·       Εισιτήριο για το καραβάκι από και προς το νησάκι της Κυρά - Φροσύνης (2,50€ ανά άτομο ανά διαδρομή)

·       Εισιτήριο Μουσείου Βρέλλη 5€ ανά άτομο

 

Aπαραίτητες διευκρινήσεις

·       v Το πρόγραμμα της εκδρομής ενδέχεται να αλλάξει ,προσπαθώντας να μην παραλείψουμε κάτι που αναφέρεται στο πρόγραμμα.

·       v Η συμμετοχή στην εκδρομή γίνεται με την κατάθεση της προκαταβολής .

·       v Προκαταβολή: Άμεσα € 130. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση ακύρωσης: Από 13/04/2025 μέχρι 11/05/2025, δεν επιστρέφεται η προκαταβολή. Από 12/05/2024 και μετά παρακρατείται ολόκληρο το κόστος συμμετοχής. Για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής, ολόκληρο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις  29/ 05 / 2025

·       Τηλέφωνο επικοινωνίας-Πληροφορίες : π.Παίσιος 22950 -22228.





Recommended Post Slide Out For Blogger