+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

"Νήσος Κύπρος δια μέσου των αιώνων"

Mία σπάνια ευκαιρία έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας Καπανδριτίου.Παιδιά της ΣΤ΄τάξης του  4ου Δημοτικού σχολείου Νέας Σμύρνης παρουσίασαν ένα θαυμάσιο αφιέρωμα στην Κύπρο με τίτλο "Νήσος Κύπρος δια μέσου των αιώνων" .Τα παιδιά με τη φροντίδα των δασκάλων τους είχαν ετοιμάσει ένα ταξίδι από την εποχή του λίθου μέχρι  και την Τουρκική εισβολή, κάνοντας ένα συγκλονιστικό μάθημα ιστορίας σε όλους μας.


 Ένα οδοιπορικό από την  αρχαιότητα που πέρασε μέσα από τα Βυζαντινά χρόνια, την Φραγκοκρατία, τους Τούρκους ,τους Άγγλους ,τον επικό αγώνα του 1955 μέχρι την εισβολή και την προσφυγιά.
Ένα αφιέρωμα αντίδοτο στη λήθη και το βόλεμα.


Το όλο εγχείρημα συνοδεύτηκε από έκθεση φωτογαφίας κατεστραμμένων Ναών, Μονών και Αρχαιολογικών τόπων από τα κατεχόμενα ενώ γυναίκες Κύπριες στόλισαν καλύτερα  τη γιορτή με Κυπριακά εδέσματα.


Ευγνωμοσύνη  για τους εμπνευστές της εκδήλωσης και τους δασκάλους  με την όμορφη και μεγαλόπρεπη έννοια της λέξης, και τους μεγάλους πρωταγωνιστές:τα παιδιά.


Και επειδή οι λέξεις χάνουν πολλές φορές το νόημα και τη σημασία τους,τούτο μόνο:
 Ευχαριστούμε....
Recommended Post Slide Out For Blogger