+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ιστορική επίσκεψη Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β' στην Σαντορίνη


Αφίχθη την Πέμπτη 4 Αυγούστου στην Σαντορίνη, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου, η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ.  Θεόδωρος  Β΄, ο οποίος θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ιερόν Μετόχιον Φωτοδότου Χριστού Παναγίας Χοζοβιωτίσσης Αμοργού και θα εγκαινιάσει το νέο εκκλησιαστικό - βυζαντινό μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αμοργό.


Με την ευκαιρία της ιστορικής του επίσκεψης στο νησί της Σαντορίνης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Προφήτου Ηλιού Θήρας, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο. Οι μοναχοί καλωσόρισαν τον Πατριάρχη και τον οδήγησαν στο καθολικό της μονής, όπου και προσεκύνησε. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε την ιδιαίτερη αγάπη που έχει για την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης, που δεσπόζει στο καθολικό της μονής. Στην συνέχεια, επισκέφθηκε το συνοδικό της μονής και θαύμασε από κοντά μερικά από τα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί. Οι μοναχοί ετοίμασαν την μοναστηριακή τράπεζα και παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου του Β’ μετά το πέρας του οποίου  ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε και ευλόγησε την μοναστική αδελφότητα και συνέχισε το ταξίδι του προς το θεοτοκοσκέπαστο νησί της Αμοργού. 







Recommended Post Slide Out For Blogger