+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔIKH ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ NOEMBΡΙΟΥ 2013



Παρασκευή  1 Νοεμβρίου Κοσμᾶ καὶ Δαμιανοῦ τῶν Αναργύρων καὶ τῆς μητρὸς αὐτῶν Θεοδότης

 7.00π.μ.-8.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Σάββατο 2  Νοεμβρίου 7.00π.μ.-8.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

† ΚΥΡΙΑΚΗ΄ (Ε΄ ΛΟΥΚΑ).3 Νοεμβρίου  6.45π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία μεσονυκτικού,  Όρθρου και η Θεία Λειτουργία .
Αμέσως μετά στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ιερά Μονής θα πραγματοποιηθεί η γιορτή των κατηχητικών μας με την ευκαιρία της Εθνικήs μας επετείου. 

Τετάρτη. 6 Νοεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση στην Παναγία .Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι , συνεχίζεται ο  κύκλος ομιλιών .Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου  † Σύναξις Μιχαὴλ καὶ Γαβριὴλ 7.00π.μ.-8.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία Νεκταρίου Πεν­τα­πό­λεως τοῦ ἐν Αἰ­γί­νῃ (†1920).

Το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί διήμερη προσκυνηματική εκδρομή
 στις Ιερές Μονές Κορώνης και Μετεώρων

† ΚΥΡΙΑΚΗ  (Η΄ ΛΟΥΚΑ). 10 Νοεμβρίου Ο­ρέ­στου μάρ­τ. τοῦ Τυανέως (†304). Ἀρσενίου ὁσίου τοῦ Καπ­πα­δόκου (†1924). ) 6.45π.μ.-10.15π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον φιλόλογο κ.Κωστή Κούκη με θέμα: Σεβόμαστε τα παιδιά μας;

Τετάρτη.  13 Νοεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση στην Παναγία .Αμέσως μετά στο Αρχονταρίκι , συνεχίζεται ο κύκλος των  ομιλιών.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.

Παρασκευή .15 Νοεμβρίου Γουρία, Σαμωνᾶ καὶ ᾿Αβίβου μαρτύρων.

‘Αρχεται ἡ νηστεία τῶν Χριστουγέννων.

Τέλεση Ιερού Σαρανταλείτουργου.
Καθημερινά από σήμερα στην Ιερά Μονή , στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διουνυσίου μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων,  θα τελείται στις 7.00π.μ. η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

† ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Νοεμβρίου (Θ΄ ΛΟΥΚΑ). 6.45π.μ.-10.15π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία .7.30μ.μ. Βυζαντινή φιλανθρωπική συναυλία στο Πνευματικό κέντρο της Ιεράς Μονής με σκοπό να ενισχυθεί το Φιλανθρωπικό έργο της Μονής μας.

Λόγω της     Πανηγύρεως του παρεκκλησίου της Ιεράς Μονής που εορτάζει στα Εισόδια της Θεοτόκου (οδός Στέντορος 4 στο Παγκράτι),το πρόγραμμα των ακολουθιών και των ομιλιών στην Ιερά Μονή διαμορφώνεται ως εξής:   
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (Δεν θα τελεστεί η Παράκληση της Παναγίας και δεν θα πραγματοποιηθεί η ομιλία )
Πέμπτη 21 Νοεμβρίου † ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕ­Ο­ΤΟ­ΚΟΥ ΜΑΡΙΑΣ
(Δεν θα τελεστεί η  ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.)

  24 Νοεμβρίου ΚΥΡΙΑΚΗ (ΙΓ΄ ΛΟΥΚΑ)  

6.45π.μ.-10.15π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού, του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου . 9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία Στυλιανού του Παφλαγόνος

 Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Εσπερινού και Παράκληση της Παναγίας.

Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι , συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών

Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.


Recommended Post Slide Out For Blogger