+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ντόνατ κανέλας ψημένα στο φούρνο

 

Νόστιμα ντόνατς, με άρωμα κανέλα, ψημένα σε φούρνο, χωρίς πολλά λιπαρά, πασπαλισμένα με ζάχαρη.

Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 2 1/2 κούπες
Ξερή μαγιά: 1 1/2 κουταλάκι
Ζεστό γάλα: 1 κούπα
Λιωμένο βούτυρο: 1 + 3 κουταλιές σούπας
Κανέλα: 1 + 1/2 κουταλάκι
Ζάχαρη: 1 κούπα και 2 κουταλιές σούπας

Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλέυρι, το 1 κουταλάκι κανέλα, την μαγιά και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε μέσα το ζεστό γάλα και την 1 κουταλιά βούτυρο. Ζυμώνετε για 10 περίπου λεπτά. Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε την ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 περίπου ώρα.
Πηγή : Τρομακτικό
2. Πατάτε την ζύμη να ξεφουσκώσει, την ζυμώνετε 3 - 4 λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο, 1,5 - 2 εκ. πάχος. Με κουπ πατ στρογγυλό κόβετε δίσκους και με μικρότερο κουπ πατ, ανοίγετε μια τρύπα στο κέντρο. Βάζετε τα ντόνατ σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν για 25 - 30 λεπτά.

3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω - κάτω αντιστάσεις) ή στους 190 (με αέρα) και ψήνετε τα ντόνατ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 12 - 15 περίπου λεπτά.

4. Βγάζετε από το φούρνο. Ανακατεύετε την 1 κούπα ζάχαρη με το 1/2 κουταλάκι κανέλα. Με πινέλο περνάτε τα ντόνατ με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και τα βουτάτε στη ζάχαρη.
Recommended Post Slide Out For Blogger