+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μειώνοντας την κατανάλωση αλατιού αυξάνουμε το προσδόκιμο ζωής μας



Δύο ξεχωριστές έρευνες ασχολήθηκαν πρόσφατα με το πώς συμβάλλει η μείωση πρόσληψης...
αλατιού στην υγεία του οργανισμού μας.

Οι έρευνες έγιναν σε 3.126 άτομα με προ-υπέρταση, δηλαδή η πίεση τους βρισκόταν στα άνω όρια αυτού που θεωρείται κανονικό, και οι οποίοι συμμετείχαν σε θεραπευτικές δοκιμές με μείωση του αλατιού της διατροφής.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες μείωναν κατά 25% έως 35% το αλάτι της διατροφής τους καθημερινά, δηλαδή από 10γρ. κατανάλωναν μόνο 7γρ.
Πηγή : Τρομακτικό

Παράλληλα, μια άλλη ομάδα ατόμων με τα ίδια χαρακτηριστικά δεν μείωνε την πρόσληψη αλατιού από τη διατροφή.

Οι δύο μελέτες τελείωσαν η μια το 1990 και η άλλη το 1995. Για τα χρόνια που ακολούθησαν, οι ερευνητές παρακολούθησαν την εξέλιξη όλων των συμμετεχόντων και διαπίστωσαν ότι αυτοί που μείωναν το αλάτι διατροφής κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνέχισαν και μετά να μειώνουν το αλάτι που έτρωγαν.

Στα 10 έως 15 χρόνια που πέρασαν μετά το τέλος των δύο ερευνών, οι γιατροί επεσήμαναν ότι οι ασθενείς που είχαν προ-υπέρταση και συνέχισαν να μειώνουν το αλάτι της διατροφής τους, είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιαγγειακή νόσο και 20% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από τις αυτές τις παθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερήσια πρόσληψη αλατιού ξεπερνιέται κατά πολύ. Σύμφωνα με τους ειδικούς η ημερήσια πρόσληψη δεν πρέπει να είναι πάνω από 5γρ.-6γρ. ημερησίως δηλαδή 1 κουταλάκι του γλυκού. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολύ περισσότερο αλάτι απ' ό,τι ο οργανισμός τους φτάνοντας τα 9γρ. -10γρ. κάθε μέρα.

Ξεχνούν δε ότι τα έτοιμα φαγητά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αλάτι. Υπολογίζεται ότι το 75% του αλατιού που τρώμε προέρχεται από τρόφιμα ή έτοιμα φαγητά που αγοράζουμε.
Recommended Post Slide Out For Blogger