+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η δίψα του Θεού


 

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου

 

Μέσα στους αθάνατους Ψαλμούς του Δαβίδ είναι ζωγραφισμένη και η δίψα του και η αγάπη του στο Θεό.παρομοιάζει τον πόθο του να απολαύσει τον Θεό σαν τη δίωα και τη λαχτάρα με την οποία το ελάφι τρέχει στις πηγές των υδάτων, «Όν τρόπον επιποθεί η  έλαφος επί τα πηγάς των υδάτων,ούτως επιποθει η ψυχή μου προς σε ο Θεός.(Ψαλμ,μα΄1)Είχε αμαρτήσει ο Δαβίδ.είχε νιώσει  το φαρμάκι της αμαρτίας .Είχε όμως μεταναοήσει ειλικρινά.Ο Θεός δέχθηκε τη μετάνοιά του και η Χάρις του Θεού εφώτισε το Δαβίδ να βρει το μυστικό της ζωής.Αγάπησε τον Θεό με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

Στους Αθανάτους ψαλμούς του φαίνεται καθαρά η σφοδρή αγάπη του προς τον Θεό.

Στο χωρίο που προαναφέραμε,παρομοιάζει τη δίωα της ψυχής του με τη δίωα του ελαφιού που τρέχει στις γ΄ργαρες πηγές των υδάτων.όπως το ελάφι που είναι διωασμένο ποθεί το γάργαρο νερό και τρέχει στις πηγές ,έτσι η ψυχή μου διψά τον θεό

Αγαπούσε τον κύριο.Ποθούσε τον Κύριο.Λαχταρούσε η ψυχή του τον Κύριο.Αυ τός ήτανε ο μοναδικός του πόθος.Ακόμη λαχταρούσε πότε θα πήγαινε στους ουρανούς ,να απολαύσει τον Θεό,να δει τον Θεό με τα μάτια του και να χορτάσει η ψυχή του από την παρουσία του Θεού.

Μέγα παράδειγμα αγάπης και δίψας για τον Θεό ο Δαβίδ.

Για τον Δαβίδ ο Θεός ήταν το πιο αγαπητό πρόσωπο.Καιγόταν κυριολεκτικώς η καρδιά του για τον Θεό.

Όχι μονάχα ο Δαβίδ αλλά και όλοι οι Άγιοι είχαν σφοδρή αγάπη για τον Θεό.Αυτήν την σφοδρή αγάπη είχε ο Απόστολος Παύλος ,όπως φαίνεται καθαρά στις επιστολές του.Χάριν της αγάπης υποβλήθηκε σε περιοδείες και περιπέτειες για να κηρύξει τον Λόγο του Θεού,για να κηρύξει τον Εσταυρωμένο Θεό της αγάπης.

«Ζω δε ουκέτι εγώ,ζη δε εν εμοί Χριστός»( Γαλ.β,20)

Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με τον Χριστό .Ζει μέσα μου Ο Χριστός .Αυτός είναι η λαχτάρα μου .Αυτός είναι η αγάπη μου.

 Απόσπασμα από το νέο βιβλίο « Ψυχική τόνωση» από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή τηλ.2295022228

 
Recommended Post Slide Out For Blogger