Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Νηστίσιμα Μελομακάρονα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε το με τη . Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε,μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. 
Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.
Υλικά :
800 γρ.λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
2 κιλά περίπου αλεύρι
καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)
Σιρόπι :
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. μέλι
Πηγή:  vimaorthodoxias.g
Recommended Post Slide Out For Blogger