+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 26 Μαΐου 2025

Η πυξίδα της ζωής

Του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
 Η ζωή είναι μία πορεία ,πορεία στο άγνωστο.Έχει ανάγκη οδηγού.Η ανθρώπινη σκέψη μόνη της είναι οδηγός; ασφαλώς όχι.Είναι ελλιπής.Η ανθρώπινη κοινωνία με τους θεσμούς της είναι οδηγός;Πολύ αμφίβολο.Υπάρχει ανάγκη οδηγού αλάνθαστου.
Ο Δημιουργός Θεός δεν άφησε τον άνθρωπο χωρίς οδηγό και πυξίδα ζωής.Πολύ νωρίς του απεκάλυψε το λόγο Του,που είναι έκφραση του θελήματός Του για την ανθρώπινη ζωή.
Κατά την παλαιά εποχή,την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης του έδωσε πάνω στο όρος Σινά τον περίφημο Δεκάλογο.Μέσα σε αστραπή και βροντές και νεφέλη που κάλυπτε την περιοχή ο Θεός μιλάει στον Μωυσή.
Στην εποχή της Καινής Διαθήκης δεν έχουμε αστραπές και βροντές .Έχουμε το Μυστήριο της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού ,του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος ,που ήλθε να σώσει τον άνθρωπο.

Ο ενανθρωπήσας Κύριος με ήρεμο και μειλίχιο τρόπο απεκάλυψε το τέλειο θέλημα του Θεού.Το Ευαγγέλιό Του είναι ο οδηγός και η πυξίδα στο δρόμο της ζωής.Είναι μέγα φως στην πορεία του βίου.
Η προς Εβραίους επιστολή με τη θεόπνευστη γλώσσα της, σε αδρές και σύντομες γραμμές ,μας δίδει το νόημα και τη σωστική ενέργεια του Λόγου του Θεού.
Λέγει ότι είναι "ζων και ενεργής"ο λόγος του Θεού.Δηλαδή δεν είναι νεκρό γράμμα ,ούτε θεωρία αφηρημένη ,αλλά ζώσα δύναμη με δραστικότητα.
Είναι "ενεργής" λέγει το κείμενο.Μεταβάλλει τις ανθρώπινες καρδιές από ακάθαρτες σε καθαρές.Τον άτακτο Αυγουστίνο τον μετέβαλε σε Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας.Την Οσία Μαρία την Αιγυπτία την μετέβαλε από ακάθαρτη γυναίκα σε Οσία και Αγία.Εισέρχεται ο Θείος Λόγος στην ανθρώπινη καρδιά ,κόβει τους κακοήθεις όγκους και εξημερώνει και εξανθρωπίζει τον άνθρωπο.
Απόσπασμα από το βιβλίο "ψυχική τόνωση" των εκδόσεων Χρυσοπηγή.
Τα βιβλία των εκδόσεών μας μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ Εδώ

Recommended Post Slide Out For Blogger