+++ Εορτή της Παναγίας της Γιάτρισσας στη Χρυσοπηγή Την Κυριακή το πρωί 21 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία,στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα εορτασθεί η Παναγία η Γιάτρισσα (εικόνα που φυλάσεται στην Ιερά Μονή.) +++Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και του Αγίου Σιλουανού .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ . +++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++ Παιδικό Γεροντικό (α΄ τόμος) Όμορφες ιστορίες από το Γεροντικό ιστορημένες βυζαντινά από το χέρι του κ.Γιώργου Μποζά που μας παρουσιάζουν χιονάτους ασκητές που αγαπούσαν και ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το Θεό και τον άνθρωπο. (σελίδες:74, τιμή: 12 ευρώ) Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία. και στο τηλέφωνο 2295022228 +++ Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ντύνεται με πέτρα το καμπαναριό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής προκειμένου να ευπρεπισθεί και να "δέσει'' με την εικόνα του Ιερού Ναού και τον αύλιο χώρο της Μονής .μας , Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας : Αριθμός Λογαριασμού τραπέζης για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής ALPHA Bank : Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ΙΒΑΝ : GR5701409920992002101016306 Ευχαριστούμε πολύ

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να υπηρετούμε το όραμα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες»

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον κατάμεστο από τον λαό του Θεού Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τετραετές Μνημόσυνοτου Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, του από Δημητριάδος Χριστοδούλου. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικος, τον οποίο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πλήθος Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας.
Aναδημοσίευση από την συνοδοιπορία



Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, ο οποίος με μεστό και σαφέστατο τρόπο περιέγραψε τους λόγους για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε πρόσωπο «Σταθμός» για την Εκκλησία και την πατρίδα μας, «ένας σταθμός» όπως τόνισε, «πού είναι μία γλυκιά ανάμνηση για όλους μας και που η απουσία του γίνεται πιο έντονη κάθε ημέρα πού περνάει. Η μορφή του παραμένει ζωντανή στην καρδιά των ανθρώπων. Ο λαός συνεχίζει να αγαπάει το Χριστόδουλό του, διότι είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που γοήτευσε, σε αντίθεση οξύτατη με τα πρόσωπα πολλών δημοσίων ανδρών που απογοητεύουν σήμερα τους πάντες. Μέσα στον υπερβολικό πλούτο των χαρισμάτων του υπάρχουν στοιχεία της προσωπικότητός του πού κρατούν ανεξίτηλη την ανάμνησή του»

Αυτά τα στοιχεία κατά τον ομιλητή υπήρξαν βασικά τρία: «Το πρώτο είναι η πατρότητά του… Αγαπούσε, καθοδηγούσε δημόσια και προσωπικά, δίδασκε, εξέταζε, παρακολουθούσε, επαινούσε, μάλωνε, χάιδευε, καθησύχαζε και αφύπνιζε, σ’ έκανε να κλάψεις και να γελάσεις, όπως ένας πατέρας… Το δεύτερο στοιχείο είναι η αυθεντικότητά του… Ο Χριστόδουλος υπήρξε ανθρώπινος και αληθινός. Υπήρξε μεγαλειώδης και προσιτός ταυτόχρονα. Δεν τύλιξε το πρόσωπό του με τη φαντασμαγορική νεφέλη του αξιώματός του. Δεν έβαλε στον εαυτό του φωτοστέφανο. Δεν φοβήθηκε να δείξει ότι αγαπάει τη ζωή σαν δώρο του Θεού, γι’ αυτό και πολέμησε γενναία την αρρώστια και δεν ντράπηκε να κοιτάξει το θάνατο μες τα μάτια… Το τρίτο στοιχείο είναι το γεγονός πως ο Χριστόδουλος υπήρξε αληθινά παραδοσιακός. Το στείρο συντηρητισμό και τη μούχλα τα θεωρούσε αρρώστια. Τον αδιάκριτο και θρασύτατο προοδευτισμό τον έβλεπε, επίσης, ως ασθένεια και ύβρη. Δεν υπήρξε ούτε συντηρητικός ούτε προοδευτικός.Υπήρξε πρωτοπόρος και αληθινά παραδοσιακός…»

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατέθεσε λόγους αγάπης και ευγνωμοσύνης για τον μεγάλο προκάτοχό του. Σημείωσε ότι «η καλύτερη τιμή για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είναι όχι απλά να θυμόμαστε τους λόγους και τα έργα του, αλλά να συνεχίζουμε στους δρόμους που εκείνος χάραξε και να υπηρετούμε το όραμά του για μια Ελλάδα περήφανη, που θα ανήκει στους Έλληνες»  


Εκ του Γραφείου Τύπου
Recommended Post Slide Out For Blogger