.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Άνθιμος: «Το ''Άξιον Εστί'' άλλαξε την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης»

IMG 7446
Θεσσαλονίκη, Γιώργος Φερδής
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί της επετείου του ΟΧΙ τέλεσε την Κυτριακή 28 Οκτωβρίου ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος κόσμου, ο οποίος προσκυνούσε την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστι» από το Άγιον Όρος.
Να αναφερθεί ότι την εικόνα συνοδεύει στη Θεσσαλονίκη, αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας με επικεφαλής τον πρωτοεπιστάτη Γέρων Μάξιμο Ιβηρίτη.
Η εικόνα είχε μεταφερθεί από το Άγιον Όρος ύστερα από σχετικό αίτημα του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, για τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Μητρόπολη, των Δημητρίων 2012 αλλά και των 100χρονων από την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης
.
Θα παραμείνει μέχρι τέλος Οκτωβρίου, αλλά ενδεχομένως θα υπάρξει παράταση ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου.
Λόγο του εορτασμού των Δημητρίων, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και το ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου, που δεσπόζει στο κέντρο του Ναού και πλήθος κόσμου έχει έρθει για να προσκυνήσει τον προστάτη της Θεσσαλονίκης.
Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας για την εικόνα του «Άξιον Εστί» σημείωσε: «Η εικόνα με τον ερχομό της από το Άγιο Όρος, άλλαξε όλη την ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης, μας έδωσε δύναμη».
Αναφερόμενος στην σημερινή κρίση υπογράμμισε ότι: «Πρέπει να πιστέψουμε και να συσπειρωθούμε  για να γίνει η σημαντική αλλαγή, αν δεν γίνει κάτι δεν κάνουμε σωστά».
«Πρέπει να κάνουμε υπομονή και καλή χρήση των αγαθών μας» είπε κλείνοντας ο κ. Άνθιμος.
anthimos1
anthimos3
anthimos
anthimos4
anthimos5
anthimos6
anthimos7
anthimos9
anthimos10
anthimos11
Διαβάστηκε 2490 φορές
Recommended Post Slide Out For Blogger