Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ .

         
1Στα γεγονότα στην πόλη Μααλούλα της Συρίας με την απαγωγή της ηγουμένης Πελαγίας και των μοναχών από το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας αναφέρεται σε δήλωσή του το Πατριαρχείο Μόσχας. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Στην κατάληψη της Ορθόδοξης Ιεράς Γυναικείας Μονής Αγίας Θέκλας, όπου λειτουργεί επίσης και ορφανοτροφείο θηλέων, προέβησαν στις 2 Δεκεμβρίου 2013 οι αντάρτες της ένοπλης Συριακής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της μάχης της αρχαίας πόλεως της Μααλούλα, η οποία ευρίσκεται βορείως της Δαμασκού και κατοικείται κυρίως από τους χριστιανούς.
Πηγή : Αγιορείτικο βήμα
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξτρεμιστές πήραν ομήρους και μετέφεραν σε άγνωστο τόπο μια μερίδα των μοναζουσών με επικεφαλής την Ηγουμένη Πελαγία Σαγιάφ. Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι κατά τη διάρκεια της επιθέσεως κατά της Μονής ορισμένες από τις αδελφές τραυματίσθησαν, ενώ η ίδια η Μονή υπέστη σοβαρές ζημιές. Κατά το υπόλοιπο της ημέρας ένα μέρος των αδελφών εντοπίσθηκε, διότι οι μεν μετά την αποχώρηση των τρομοκρατών βγήκαν από τα καταφύγιά τους, οι δε βρέθηκαν στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μέχρι τώρα δεν εντοπίσθηκε η Ηγουμένη και οι λοιπές πέντε αδελφές, οι οποίες αναζητούνται.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι΄ χαρακτήρισε το γεγονός ως «κατάφωρη επιθετική ενέργεια κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, κατά της φωνής ειρήνης και προσευχής». Ο Μακαριώτατος απεύθυνε έκκληση στους απαγωγείς να απελευθερώσουν άμεσα τις αδελφές σώες και αβλαβείς και να εγγυηθούν το απαραβίαστο του ιερού καθιδρύματος. Ο Προκαθήμενος της κατά Αντιόχειαν Εκκλησίας καλεί τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει στην απελευθέρωση των ομήρων.

Το Πατριαρχείο Μόσχας υποστηρίζει την έκκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας και εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Αγιωτάτη Εκκλησίας της Αντιοχείας, συμπονεί βαθύτατα όλους που υπέφεραν και καταδικάζει κατηγορηματικά την κυνική πράξη των εξτρεμιστών, οι οποίοι αξίζουν μιας δίκαιης ανταποδόσεως. Ήλθε πλέον ο καιρός για τους ανθρώπους καλής θελήσεως να αποδοκιμάσουν απερίφραστα τις παρόμοιες απάνθρωπες πράξεις και να καταδικάσουν ομόψυχα την τρομοκρατία, όποιο σύνθημα και να επικαλείται.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δέεται θερμώς υπέρ των απαχθέντων αδελφών της Μονής Αγίας Θέκλας, όπως και υπέρ των αιχμαλωτισθέντων παλαιότερα Μητροπολιτών Παύλου και Γρηγορίου Ιωάννου Ιμπραήμ, και των λοιπών αιχμαλώτων χριστιανών, κληρικών και λαϊκών, όπως και υπέρ του σύμπαντος δοκιμαζόμενου Συριακού λαού.
Recommended Post Slide Out For Blogger